Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvän mielen konttori

Sisustussuunnittelija loihti mikkeliläisyrittäjälle inspiroivan ja innostavan työtilan

Näyttävä kuviotapetti vangitsee katseen. Maljakossa komeilee kimppu kukkia, jotka sosiaalipalvelualan yrittäjä Susanna Sillanpää on poiminut omasta puutarhastaan. Ikkunasta vapaasti tulviva luonnonvalo valaisee työhuoneen jokaisen kolkan.

Eteisaulasta avautuu näkymä toiseen huoneeseen, joka on tarkoitettu terapiaa, kokouksia ja keskusteluhetkiä varten. Huoneen yleisilme on yhdistelmä lämpöistä kodikkuutta ja ryhdikästä ammattimaisuutta – sellainen, joka saa vierailijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja palvelluksi.

Mikkelin keskustassa Savilahdenkadulla sijaitsevan noin 60 neliöisen toimitilan sisustus on mikkeliläisen sisustussuunnittelijan Minna Häkkisen käsialaa.

Studio M3:n yrittäjä Minna Häkkinen, miten kuvailet kohteen uutta ilmettä?

–Lähdin ennen kaikkea tekemään tilaa yrityksen tarjoamille toiminnoille, joista terapia on päällimmäisenä. Työtila kuitenkin toimii tärkeänä osana yrityksen imagoa, joten ammattimaisuus tulee olla näkyvissä. Hain tiloihin levollisuutta ja rauhallisuutta. Uusi ilme on seesteinen, luova ja harmoninen.

Työtila on tärkeä osa yrityksen imagoa.

Mistä lähdettiin liikkeelle?

–Työtilan yleisilme oli ennen muutosta aivan liian kodinomainen ja hajanainen. Aloitin karsimalla tavaraa reilulla kädellä, mutta myös vanhaa säästettiin paljon. Muun muassa valaisimet ja terapiahuoneeseen sijoitellut vanhat tuolit hyödynnettiin, ja ilme rakennettiin niiden ympärille. Kaikki säästämisen arvoinen säästettiin. Toki myös uusia hankintoja tehtiin.

Mitä tulee ottaa huomioon työtilaa sisustaessa?

–Tärkeintä on tietysti toimivuus ja ergonomisuus, mutta työtilan tulisi parhaimmillaan olla myös inspiroiva ja viihtyisä. Työympäristöllä on suora vaikutus mielialaan.

–Myös hyvä valaistus on tärkeä, jotta työtä näkee tehdä kunnolla. Pimeitä ja synkkiä toimistoja näkee liian usein.

Millainen on mielestäsi paras mahdollinen työtila?

–Sellainen, joka inspiroi ja innostaa. Hyvä energia on aivan äärettömän tärkeää. Työtilassa, joka hengittää ja jossa tavaroille on omat paikkansa, on huomattavasti mukavampaa työskennellä.

Pyydetäänkö toimitilojen sisustamiseen paljon apua?

–Liian harvoin. Työympäristön sisustukseen kiinnitetään mielestäni surullisen vähän huomiota. Lähtökohtaisesti työtilassa vietetään kuitenkin leijonaosa arjesta. Ehkä ei osata ajatellakaan, miten paljon viihtyisä työympäristö vaikuttaa työhyvinvointiin ja mielialaan.

Tukipolku Ky:n ja PeliNikkarit Oy:n yrittäjä Susanna Sillanpää, miten päädyit kääntymään sisustussuunnittelijan puoleen?

–Minna on laittanut myös kotini uuteen uskoon. Ajattelin, että jos kotikin on viimeisen päälle, niin miksi ei työpaikkakin. Vietän täällä kuitenkin ison osan ajastani.

Millaisia visuaalisia toiveita itselläsi oli ennen urakan aloittamista?

–Halusin vihreää väriä yritysilmeeni mukaisesti ja tietysti kauneutta. Minna sai melko lailla vapaat kädet.

Mitä pidät työtilasi uudesta ilmeestä?

–Pidän erittäin paljon. Nyt minua on jopa alkanut harmittaa, jos en ehdi viettää tarpeeksi aikaa täällä. Huomaan myös ihan selkeästi työtehokkuuteni kasvaneen inspiroivassa ympäristössä. Täällä on hyvä olla ja työskennellä. Muutokset ovat olleet todella kiitollisia.

Mikä uudistetussa toimitilassasi on parasta?

–Levollisuus. On ihan silmin nähtävissä, että myös asiakkaat rauhoittuvat täällä. Se on merkki siitä, että sisustus on todella onnistunut.

–Ja työpisteeni tapetti, koska onhan tämä nyt ihan uskomattoman hieno.