Kolme päivää hulluttelua

MAD Weekend tarjoaa tulevana viikonloppuna kaupunkilaisille monenkirjavaa kulttuuriohjelmaa

Mikkeliläinen muotoilija Tytti Vuorikari on MAD-tapahtumien kokenut konkari. Hän on ollut tapahtuman järjestelyissä mukana alusta saakka eli vuodesta 2014. Anni Suomela

Anni Suomela

Taiteella ja kulttuurilla hullutteleva Mikkeli Art & Design Weekend, tuttavallisemmin MAD Weekend värittää jälleen Mikkelin kulttuurielämää tulevana viikonloppuna.

Luovien alojen yhdistys DeSavon järjestämä tapahtuma toteutetaan tänä vuonna edellisvuoden tapaan hybridimallilla. Se tarkoittaa sitä, että fyysisten tapahtumien ja toimintojen lisäksi tarjolla on myös virtuaalista ohjelmaa.

MAD Weekend 2021 on järjestyksessään jo seitsemäs MAD-tapahtuma. Muutama vuosi sitten viikosta viikonlopun mittaiseksi supistettu kulttuurijuhla tarjoaa mikkeliläisille rohkeaa ja osallistavaa taidetta eri muodoissa.

Tänä vuonna luvassa on musiikkia, tanssia, työpajoja, haastatteluja, taidenäyttelyitä sekä esimerkiksi livestriimattu Volat Oy:n tuottama MAD-tv-show.

–Ohjelma on suunniteltu niin, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Valtaosa toiminnoista järjestään tälläkin kertaa Mikkelin keskustan alueella. Uutta on se, että nyt ohjelmaa on viety myös Hiirolaan ja Ristiinaan, sanoo viisihenkiseen MAD-puuhatiimiin kuuluva Tytti Vuorikari.

Vuorikarin omat tärpit tapahtumaviikonlopun viettoon sisältävät burleskia, taiteilijaluennon, tanssia ja elokuvaa.

Jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Muun muassa Teatteriravintola ILOssa nähdään lauantai-iltana Drink & Draw Burlesque Show, jota pystyy livetapahtuman lisäksi seuramaan myös etänä. Burleskiesitys on koko tapahtumaviikonlopun ainoa maksullinen ohjelma.

Kirkkopuistossa puolestaan on tarjolla lauantaina Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa yhteistyössä järjestetty Suksi skutsii -nykytanssiteos, joka kertoo ihmisen ja luonnon suhteesta nykyajassa.

Perjantai-iltana Dom Mikkelissä vietetään Tapio Vanhatalon Juicen Saimaa-ilmiö -näyttelyn avajaisina. Avajaisia tahdittaa duo Osmo’s Cosmos.

Sunnuntaina elokuvateatteri Ritz näyttää mikkeliläisen Päivi Kapiainen-Heiskasen ohjaaman ja eteläsavolaisista aineksista syntyneen Uusille poluille -dokumenttielokuvan. Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kysyä elokuvantekijöiltä kysymyksiä ja kuulla maistiaisia elokuvan teko- ja syntyvaiheisista.

Tytti Vuorikari MAD-tapahtuman työtiimistä odottaa viikonlopulle iloista ja hulluttelevaa kulttuurijuhlaa. Anni Suomela

Jos kolmen maakunnan ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteinen ponnistus M_itä? Nykytaiteen biennaali on vielä kokematta, on siihen mahdollisuus tutustua ilmaiseksi Mikkelin taidemuseolla, jonne on perjantaina MAD-tapahtuman aikana vapaa pääsy.

Erityisen mielenkiintoiseksi ohjelmanumeroksi Vuorikari nimeää myös MAD Weekendin vierailevan tähden, suomalaisen graafisen suunnittelijan ja kuvittajan Kasper Strömmanin luennon, joka nähdään perjantaina kello 13 Sodan ja Rauhan keskus Muistin auditoriossa sekä tapahtuman Facebook-sivuilla livelähetyksenä.

Viikonlopun koko ohjelma on ajantasaisena esillä netissä osoitteessa madmikkeli.com.

MAD Weekend on luovan alan toimijoiden yhteinen rutistus, jolla halutaan osoittaa yhdessä tekemisen voima. Tavoitteena on edistää alueen luovan alan toimintaa sekä saattaa kaupunkilaisia kulttuurin pariin. Vuodesta 2014 järjestettyä tapahtumaa tukee Mikkelin Kulttuuripalvelut.

Tänä vuonna DeSavo ry:n MAD-työryhmään kuuluvat Tytti Vuorikarin lisäksi tuottaja Jenni Lohko, Heidi Huovinen, Anu-Anette Varho sekä tuottajaharjoittelija Veera Ainasoja.

Kulttuuritapahtuma Mikkeli Art & Design Weekend järjestetään Mikkelissä 17.–19. syyskuuta.

Tapahtuman koko ohjelma on nähtävissä osoitteessa madmikkeli.com.

Juttua on korjattu 15.9. kello 11.05: Mikkelin taidemuseoon on vapaa pääsy vain perjantaina 17. syyskuuta MAD-tapahtuman ajan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka