Peräpään valvoja: Vihreät lopettivat pipertämisen ja antavat palaa!

Mikkelin Lyseon VIII B vuosilta 1969–70 kokoontui Mikkleliin luokkakokoukseen viime viikonloppuna. Antero Heikkinen

Vihreiden puoluekokouksen päätös kannattaa kannabiksen käytön, myynnin, hallussapidon ja kasvattamisen laillistamista on nostanut huumausainekeskustelun taas pintaan.

Mitä vihreitten aloitteellisuudesta mahtavat ajatella vanhemmat, jotka kamppailevat lapsensa huumeongelman kanssa? Tai pelkäävät, että huumeet astuvat perheen elämään?

Mahtavatko he toivoa kasvatustyönsä tueksi, että merkittävä hallituspuolue haluaa laillistaa huumeet? Entä odottaa sitä, että nuori polvi voisi luvan perästä entistä helpommin ostaa kamaa?

Yksi puoluekokouspäätöksen puolustajista on vihreiden puoluesihteeri, mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu, perheenisä Veli Liikanen.

–Tämä on meidän tavoitteemme, Liikanen vakuutti maanantain Helsingin Sanomissa.

Ihan kaikki vihreissä eivät ole menettäneet järkeään. Puolueen savonlinnalainen kansanedustaja Heli Järvinen ilmoitti FB:ssä, ettei hän tule kuunaan äänestämään kannabiksen laillistamisen puolesta.

Samoilla linjoilla on vihreiden uusimaalainen kansanedustaja Noora Koponen. Hän ei kannata kannabiksen laillistamista, koska ”huumausaineiden väärinkäytön taustalla voi olla pitkäaikaisia hoitamattomia haasteita muilla elämän osa-alueilla”.

–Esimerkiksi mielenterveysongelmien on todettu kasvattavan riskiä päihderiippuvuuden kehittymiseen, kirjoitti Koponen tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Koponen sanoo, että kannabiskeskustelua käydään aika ajoin liian sinisilmäisesti.

–Myös ns. viihdekäyttö voi karata käsistä. Mutta mielestäni juuri silloin olisi äärimmäisen tärkeää, että ihminen uskaltaa ajoissa hakea apua eikä joudu piilottamaan omaa tilannettaan, kirjoitti Koponen, joka kannattaa kannabiksen käytön dekriminalisointia.

Sitten ulkomailta: Sodan ja rauhan keskus Muistin toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen on saanut kutsun yhdeksi pääpuhujaksi pohjoismaisille museopäiville, jotka pidetään Norjassa Trondheimissa loppuviikon aikana.

Leskisen huominen puheenvuoro on otsikoitu ”Sotamuseot rauhan edistäjinä”. Seura on hyvää, sillä Leskisen kanssa samassa osiossa puhuu Christina Gamstorp, joka johtaa Tukholman juutalaista museota.

Ohjemassa vilahtelee tutkijoiden ja johtajien nimiä Kööpenhaminan yliopistosta Norjan ja Islannin kansallismuseoihin. Hyvä Muisti ja O-P Leskinen!

Osuuskauppa Suur-Savo on pestannut talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi kauppatieteen maisteri Heikki Siiran.

Siira ei ole eilisen teeren poika. Hän tuntee mikkeliläiset tilit pitkin ja poikin. Viimeksi hän on toiminut Essoten konsernitalousjohtajana.

Sitä ennen Siira on työskennellyt Mikkelin kaupungin talousjohtajana, Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallinto- ja talousjohtajana sekä Suonenjoen kaupungin talousjohtajana.

Mikkelin Lyseon VIII B vuodelta 1970 piti luokkakokouksen Mikkelissä viime viikonloppuna. Mukana oli 12 kevään 1970 ylioppilasta.

Lyskäläiset kävivät tervehdyskäynnillä vanhalla koulullaan. Kokouslounas toteutui Mikkelin Klubilla.

Mikkelin yliopistokeskus kuului vierailun ohjelmaan. Illanvietto sujui Tertin kartanossa.

Luokkakokouksen järjestivät Reijo Haapiainen ja Kari Piskonen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka