Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuskun imu kasvaa

SOK rakentaa Mikkeliin 5000 neliön alueterminaalin

SOK rakentaa Tuskuun noin 5000 neliömetrin alueterminaalin. Yhtiön on varannut Mikkelin kaupungilta 3,4 hehtaarin tontin.

–Päätös rakentamisesta on tehty, mutta lopullista aikataulua ei ole sovittu, sanoo SOK:n logistiikkayhtiön Inex Partners Oy:n tuotantojohtaja Jouni Jaakola.

Jaakola sanoo, että hanke on suunnitteluvaiheessa. Rakentamisen aikataulu on vielä avoinna. Terminaaliin tulee noin 20 työpaikkaa.

–Ihmetystä aiheuttavat rakennuskustannukset, jotka ovat nyt korkealla. Terminaali valmistuu aikanaan vuodessa siitä, kun lapio isketään maahan.

SOK:lla on alueterminaaleja Kuopiossa, Seinäjoella, Limingassa ja Lempäälässä. Liedossa rakennetaan parhaillaan uutta terminaalia Lounais-Suomen tarpeisiin. Uusi rakennuskanta on tarpeen muun muassa volyymikasvun sekä tiukkenevien laatu- ja ympäristövaatimusten takia.

Tuskun terminaalista tulee uusimpien vaatimusten mukainen.

Mikkelin seudulla logistiikka-alalla menee hyvin.

–Haluamme toimia vastuullisesti, mutta myös kuljetusmäärät ovat sillä suunnalla kasvaneet. Terminaalista tulee tärkeä etenkin Osuuskauppa Suur-Savon kannalta, mutta se palvelee itäistä Suomea laajemminkin.

SOK:n tuleva terminaali on samaa kokoluokkaa kuin Tuskussa jo toimiva Kaukokiidon terminaali. Mikkelin kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä arvioi, että Mikkelin sijainti luo erittäin hyvän pohjan logistiikan investoinneille kaupunkiin.

–Tuskun ja Visulahden rampit sopivat raskaiden autojen rattimiehille erittäin hyvin.

Riihelän mukaan kaupungilla on edelleen tarjota tontteja alan yrityksille. Mikkeliin on myös syntynyt palveluja raskaan kaluston huollolle.

–Minusta tämä on yksi iso mahdollisuus, ja sitä meidän pitää rummuttaa ja myydä myös Mikkelin ulkopuolella.

Myös Juvan Kylmäpuron alueelle Viitostien varteen on muodostumassa logistiikkakeskittymä. Alueelle on tulossa ainakin Saukko Groupin kylmä- ja pakastevarasto.

Juvan ja Mikkelin logistiikkakeskusten selvityshankkeen projektipäällikkö Juha Honkonen sanoo, että Mikkelin seudun vahvuus on sijainti.

–Mikkelin seudulla logistiikka-alalla menee hyvin. On hyviä yrityksiä ja ammattiväkeä. Viitostien koheneminen vielä parantaa tilannetta, sanoo Honkonen.