Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköaloja: Puhe ei riitä

Mikkeli sai positiivisia uutisia, kun Osuuskauppa Suur-Savo ja VR-yhtymä laativat aiesopimuksen Veturitallien alueen kiinteistökaupasta. Hanke on samalla lähtölaukaus Satamalahden kehittämiselle, jota Mikkelissä on jo malttamattomasti odotettu.

Kannattaa huomata, että ennen kuokan maahan kolahtamista hanke vaatii useita selvityksiä. On luonnollista, että Osuuskauppa tutkii tarkasti, onko alueella mahdollista harjoittaa investointiin nähden kannattavaa liiketoimintaa. VR-Yhtymä taas tahtoo parhaan mahdollisen kauppahinnan.

Kaupungin osalta tärkeimmät selvityskohteet ovat liikenne sekä hulevesien hallinta. Rakentamisen tulee olla turvallista eikä Saimaaseen saa kohdistua ympäristörasitusta. Myös Lutakossa mahdollisesti pesivän lokkiyhdyskunnan tulevaisuus on turvattava.

Tämä hanke tulee vahvasti niveltää Satamalahteen. Vaikka aivan samanaikaiseen rakentamiseen tuskin päästään, perusratkaisut tehdään nyt.

Mikkelin elinvoiman kannalta on kiistatta lottovoitto, mikäli rakentamaan päästään. Väitteet siitä, että rakentaminen Mikkelin ydinkeskustan yhteyteen nakertavat kivijalkakauppojen ja torin vetovoimaa, kuulostavat kummallisilta. Mutta pessimistiseen asenteeseen on kaupungissa valitettavasti totuttu.

Uusi suurkaupan yksikkö ohjaa toteutuessaan vilkasta Valtatie 5:n liikennettä tehokkaasti keskustan suuntaan ja tarjoaa siten myös kivijalkakauppiaille erinomaisen mahdollisuuden hyödyntää kasvavia asiakasvirtoja.

Lisäksi Veturitallien alueen kymmenien miljoonien rakennushanke on omiaan jatkamaan Mikkelin etenemistä kohti vetovoimaista satama-aluetta.

Odotan innostuneena suurkaupan yksikön harjannostajaisia. Vielä enemmän odotan sitä hetkeä, kun Mikkelissä opitaan iloitsemaan positiivisista uutisista alituisen pessimismin ja valittamisen sijaan.

Eero Aho (kok), Mikkelin kaupunginhallituksen jäsen