Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin oma Hippos

Kalevankangas vertautuu Jyväskylään suunniteltuun massiiviseen urheilun ja vapaa-ajan keskittymään

–Viiden vuoden kuluttua Kalevankangas on tunnettu brändi, jota myydään ja markkinoidaan määrätietoisesti. Alueelle on myös asettunut uusia yrityksiä.

Näin visioi Viljo Kuuluvainen, joka työkseen pohtii Kalevankankaan hyvinvointikampuksen kehittämistä. Hän koordinoi Xamkin ja Mikkelin kaupungin hanketta, jossa Kalevankankaasta taotaan sampoa Mikkelille.

Kalevankangas on yksi Mikkelin kaupungin kolmesta kehittämisalustasta, joiden pohjalta kaupunkiin odotetaan syntyvän uutta yritystoimintaa ja työpaikkoja. Kaksi muuta ovat Ecosairila ja Memory Campus.

Kuuluvainen vertaa Kalevankangasta Jyväskylään suunniteltuun Uuteen Hippokseen, jonne on tarkoitus rakentaa Pohjoismaiden merkittävin liikunnan, urheilun ja huippu-urheilun, terveyden edistämisen sekä hyvinvoinnin ja tapahtumien keskus. Hippoksen hintalappu on satoja miljoonia euroja.

Kuuluvainen sanoo, että Hippos ja Kalevankangas ovat hienoja kokonaisuuksia, joilla on paljon yhteistä. Toki Hippos on paljon suurempi, mutta muutakin eroa on.

–Olemme Kalevankankaalla paljon pidemmällä kuin Hippos Jyväskylässä. Sitä vasta suunnitellaan, mutta meillä rakennetut puitteet ovat pystyssä ja palveluita on tarjolla sekä tutkimustoiminta hyvässä vauhdissa.

Olemme Kalevankankaalla paljon pidemmällä kuin Hippos.

Kuuluvainen on ylpeä Kalevankankaan kampuksesta, jossa on tiiviissä paketissa lähes kaikki, mitä mikkeläläiset voivat toivoa hyvinvointinsa ja terveytensä edistämiseen. Tarjolla on liikuntaa, urheilua. elämyksiä, luontoa ja tapahtumia.

–Kalevankangas tuo hyvinvointia ja terveyttä meille kaikille.

Kalevankankaan isona etuna verrattuna vaikkapa useimpiin urheiluopistoihin on se, että alue sijaitsee aivan kaupunkikeskustan tuntumassa. Kaikki palvelut hotelleineen ja ravintoloineen ovat aivan lähellä.

Kaivattuja yrityksiä ja työpaikkoja Kalevankankaalla jo on, mutta lisää toivotaan.

–Meillä on jo aktiivisia yrityksiä, joilla on mahdollistuksia kasvuun. Silti avainkysymys on, mistä saamme lisää kasvuhakuisia yrityksiä ja yrittäjiä.

Vaikka alue on pitkälti valmis, ainakin yksi rakennushanke on vielä pohdinnassa. Kalevankankaalta puutuu tilaa, johon yritykset voivat asettua. Kuuluvainen sanoo, että hyvinvointi- ja liikunta-alan yrityksillä on ollut halukkuutta asettua Kalevankankaalle.

–Tänne ei vielä ole juuri mahdollista ottaa lisää yrityksiä, koska tilaa puuttuu. Tarvetta onkin yritystalolle, johon halukkaat voivat asettua.

Hyvistä lähtökohdista huolimatta työmaata riittää. Iso sarka on saada Kalevankangas suomalaisille tutuksi.

–Kalevankangas on alansa huippu, jolle ei vielä ole saatu luotua kirkasta brändiä. Se ei ole vielä tarpeeksi tunnettu Mikkelin ulkopuolella.

Kuuluvaisen työnä on juosta kokoon yhteistyötä Kalevankankaalla toimivien yritysten ja yhteisöjen kesken.

–Yhteistyössä on edetty viime aikoina hyvin, ja se syvenee kaiken aikaa.

Suuria odotuksia liittyy Saimaa Stadiumin yhteydessä sijaitsevaan Xamkin Active Life Labin, jossa 15 asiantuntijaa tekee tutkimus- ja kehitystyötä hyvinvoinnin edistämisen vaikuttavuuden parissa.

–Laboratorio tekee hyvin merkittävää tutkimusta. Uutta yritystoimintaa voi syntyä muun muassa digitaalisten hyvinvointipalvelujen saralla.

Alueella on Kuuluvaisen mukaan suuri potentiaali ajatteleepa vaikka isoja tapahtumia tai sitten erilaisia valmennusleirejä. Alueella sijaitseva hotelli Uusikuu on hyvä lisä palvelutarjontaan.

–Alueen markkinointi on pitkäjänteistä työtä, ja tuottaa kyllä ajallaan tulosta. Yksi esimerkki on ensi kesän Farmari-näyttely, jossa on käytössä Kalevankankaan alue laajasti.