Mikä Mikkelissä mättää?

Yliopistotutkimus kehottaa kaupungin päättäjiä yrittäjien pariin

Seppo Luoto Tapio Honkamaa

Tapio Honkamaa

Mikkelissä tarvitaan rakentavaa keskustelua yritysten ja kaupungin päättäjien välillä, selviää tuoreesta yliopistollisesta tutkimuksesta.

–Keskusteluilmapiiri Mikkelissä on ollut liian repivää ja syyttelevää, sanoo vuoden verran yritysten ja kaupungin yhteistyöhön paneutunut tutkija Seppo Luoto LUT-yliopistosta.

Luoto kävi työryhmineen Etelä-Savon maakuntaliiton toimeksiannosta läpi Mikkelin yritysympäristöä. Avainhenkilöiden haastatteluja tehtiin viime ja tämän vuoden aikana pitkälti yli sata.

Tutkijoiden tavoitteena oli selvittää, mikä Mikkelin yritysmaailmassa on hyvin, missä on korjattavaa ja miten päästään kohti parempia päiviä.

Askel oikeaan suuntaan otetiin, kun Mikkelin keskustaan on avattu uuden yrittäjyyden keskittymä. Maaherrankadun ja Vilhonkadun kulmaan sijoittuva Mikkeli-Karage -niminen uusien yrittäjien ja yrittäjyydestä kiinnostuneiden kohtaamispaikka tuo kaupunkiin kauan kaivatun yrittäjyyteen kannustavan kokeiluympäristön.

Tavoitteena on lisätä uusien yritysten perustamista ja edistää ideoiden etenemistä uudeksi liiketoiminnaksi.

Vielä hyödyntämätöntä yrittäjäpotentiaalia arvioidaan löytyvän erityisesti opiskelijoista, joiden lähteenä ovat mm. Xamk, Esedu ja Mikkelin yliopistokeskus. Samoihin tiloihin sijoittuu myös startup-yhteisö.

Uusi startup-yhteisö sijoittuu Yle Etelä-Savon vanhoihin tiloihin Mikkelin keskustaan. Tiloissa on peräti 600 neliötä toimitilaa erilaisille uuden yrittäjyyden toiminnoille.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka