Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viitostie tuo uskoa

Mikkelin ja Juvan välisen tienosuuden valmistumista juhlittiin elinvoimaseminaarilla

Lokakuussa Mikkelin ja Juvan välille valmistuvaa uutta Viitostien juhlittiin Mikaelissa maanantaina elinvoiman merkeissä.

Seminaarissa puhunut Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn näkee väyläinvestoinnin vahvan merkityksellisenä alueen kehitykselle.

–Itäisen Suomen pääväylän parantaminen vahvistaa olennaisesti alueen talouselämän ja teollisuuden toimintaedellytyksiä. Lisäksi se parantaa turvallisuutta ja säästää ihmishenkiä. Vitostien kehittäminen on osa koronapandemiasta toipuvan ja uudistuvan Suomen parempaa näkymää, jossa jokaisen maakunnan, kylän ja kaupungin panos on tärkeä.

Rehn on seurannut Viitostien uudistamista niin EU-komissaarina Brysselissä kuin Sipilän hallituksen ministerinä Helsingissä. Kova kilpailu tierahoista on jäänyt mieleen.

–Väyläinvestoinnit on voitava perustella erityisen hyvin. Lisäksi on oltava ihmisiä vaikuttamispaikoilla. Se on perusteltua, legitiimiä edunvalvontaa, totesi Rehn, joka tunnusti mahdollisuuksien mukaan jouduttaneensa Itä-Suomen valtaväylän remonttia

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen iloitsi Viitostien työllistävästä merkityksestä rakentamisen aikana ja sen jälkeen.

On oltava ihmisiä vaikuttamispaikoilla.

–Viitostie on tärkeä elinvoimalle koko itäisessä Suomessa. Aluekehitys on paljolti kiinni liikenneyhteyksistä. Visulahteen nousee parhaillaan uutta, merkittävää liiketoimintaa.

Huolenaiheitakin juhlaan riitti. Etäyhteyden kautta osallistunut Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman huomautti, ettei Viitostien remontin jatkosuunnitelmat mahtuneet uuteen 12-vuotiseen investointisuunnitelmaan.

Pois jäi muun muassa Kuopion ja Leppävirran välin 120 miljoonan euron korjaus.

Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen jakoi Wihlmanin huolen.

–Oli ikävä yllätys, etteivät Viitostien jatkohankkeet mahtuneet lainkaan Väyläviraston suunnitelmiin.

Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska muistutti, ettei yhteisen edunvalvonnan tarve ole kadonnut.

–Mikkeli-Juva Viitosväylän kehittäminen on osoitus eri toimijoiden pitkäjänteisestä yhteistyöstä. Vaikka meillä on nyt aihetta juhlaan, yhteistä edunvalvontaa ja kehittämistyötä tarvitaan jatkossakin.