Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajanvaunulle uusi autotalo

Skodan myynti ja huolto siirtyvät Visulahteen uuden Viitostien varteen

Mikkeliläinen autotalo Ajanvaunu Oy rakennuttaa uuden toimitalon Visulahteen Viitostien varrelle. Parin vuoden kuluessa valmistuvaan autotaloon siirtyvät Skodan myynti ja huolto.

Ajanvaunu on solminut Mikkelin kaupungin kanssa tonttikaupan 1,34 hehtaarin tontista, joka sijaitsee Visulahden kauppapuistossa. Naapuritonteilla omia toimitilojaan rakentavat parhaillaan Biltema ja Ramin konditoria.

–Olimme jo jonkin aikaa etsineet tonttia uudelle autotalolle. Nyt saimme erittäin mieluisan paikan. Tämä tontti vapautui keväällä edellisen varaajan peruttua tonttikauppansa, sanovat Ajanvaunun yrittäjät Pekka Piispa ja Veijo Karjalainen.

Visulahteen on suunnitteilla 2500 neliön autotalo, johon asettuvat ainakin yhtiön kärkimerkin Skodan myynti ja huolto. Uudet tilat korvaavat yhtiön nykyisen 1989 valmistuneet Kinnarinkadun tilat, jotka ovat käyneet ahtaiksi ja vanhanaikaisiksi.

Piispan ja Karjalaisen yhtiöiden jälleenmyynnissä ovat Skodan lisäksi Hyundai, Suzuki, Subaru, Citroen, Peugeot, Fiat ja Isutzu. Toimipaikkoja on tällä hetkellä kolme.

–Skoda ainakin tule uuteen paikkaan, ja sitten muuta toimintaa sen mukaan kuin mahtuu, Piispa sanoo.

Saimme erittäin mieluisan paikan.

Piispan ja Karjalaisen yritystoimintaan kuuluu myös konekauppaa. Se jää edelleen nykyiseen paikkaansa Arinakadulle Kinnariin.

Uusi paikka on Karjalaisen mukaan erittäin hyvä. Erityisenä vahvuutena hän pitää esteetöntä näkymää Viitostielle.

–Siellä liikkuu paljon autoilijoita, jotka kaikki ovat meidän mahdollisia asiakkaitamme.

Ajanvaunu pyrkii investoinnin myötä säilyttämään hyvän markkina-asemansa Etelä-Savossa.

Skoda on kymmenen vuoden ajan ollut maakunnan kolmen myydyimmän merkin joukossa.

Yhtiön kaikkien merkkien yhteenlaskettu markkinaosuus omalla alueellaan on 25 prosenttia.

Visulahden tontilla on jo meneillään puustonraivaus. Rakentaminen alkaa näillä näkymin ensi keväänä.

–Kauppaehtojen mukaan tontille on rakennettava kahden vuoden kuluessa. Rakennus tulee kyllä ajoissa valmiiksi, yrittäjät vakuuttavat.

Mikkelin kaupungin maankäyttöjohtaja Topiantti Äikäs on tyytyväinen Visulahden kauppapuiston etenemiseen. Rakenteilla olevien toimitilojen lisäksi alueella sijaitsee jo metsäkonevalmistaja Ponssen toimitilat.

–Ajanvaunun asettuminen Visulahteen on erittäin hyvä asia. Jatkoakin on luvassa, sillä tonttineuvotteluja on menossa kaiken aikaa.