Peräpään valvoja: Mikkeli tarvitsee hole in onen!

Kaupunginjohtaja Timo Halonen toivotti goffarit tervetulleiksi Mikkelin kaupungin perinteiseen kisaan, joka pelattiin Annilassa perjantaina -

Mikkelin kaupungin golfkisa pelattiin viime perjantaina tutuissa maisemissa Annilassa. Pelaajia oli niukanlaisesti, vain 24, mikä saattoi johtua kylmästä säästä. Sateen uhkakin leijui urheiden urheilijoiden päiden yllä.

Päivä oli sitten kuitenkin oivallinen. Kylmää vastaan auttoi oikea vaatetus. Sadetta saatiin yhden rapsakan, mutta ajallisesti rajallisen kuuron verran.

Järjestelyt olivat totutun ammattimaiset. Kenttä oli hyvässä syyskesäisessä kunnossa. Ruoka oli aivan erinomaista.

Tuloksiakin saavutettiin: Naisten parhaat: Tuija Turunen (38 pistettä), Merja Kausto (34) ja Nina Jussi-Pekka (28).

Miehet: Harri Marjala (36), Jukka Kaikkonen (35) ja Jani Räsänen (34).

Pisimmän draivin sivalsi Merja Kausto ja lähimmäksi lippua Tapio Honkamaa.

Risto Rouhiainen (vas.) ja Raimo Heinänen palkitsivat Mikkelin kaupungin golfkisassa naisten sarjan voittaaneen Tuija Turusen. Tapio Honkamaa

Tuliko sitten itse asiaa hoidettua eli Mikkelin kaupungin etua vaalittua? Kaupunginjohtaja Timo Halonen toivotti heti kättelyssä kaikki mukaan Mikkelin elinvoimatyöhön.

Itse kenttätöissä kaupunkia edustivat valtuutetut Risto Rouhiainen (kesk) ja Nina Jussi-Pekka (vihr). Palkintoja jakamassa oli lisäksi kaupunginhallituksen jäsen Raimo Heinänen (ps).

–Pokaaleja pantiin jakamaan pari eläkeläistä. Virkamiehet ovat tuottavissa töissä, vitsailivat palkintojenjakajat.

Jos kisa ensi vuonna käydään, niin toivottavasti kentällä on enemmän myös isäntien edustajia. Rohkeasti mukaan vaan!

Pitkän päivän mittaan, golfkierros kestää noin 4,5 tuntia, ryhmässä jos toisessa kääntyi puhe arvatenkin kaupungin murheisiin. Ainakin yhdessä porukassa pohdittiin myös henkilökysymyksiä.

Tiedossa oli, että Miksein toimitusjohtaja Juha Kauppinen tekee lähtöä työstään. Korvaajaksi sommiteltiin ilman sen parempaa tietoa Matias Hildeniä.

Hilden sai golfryhmässä kannatusta Mikkelin johtohommiin. Pitkän johtajakokemuksensa lisäksi hän on pyörinyt pari vuotta pääkaupungin piireissä ministeri Anu Vehviläisen (kesk) erityisavustajana. Semmoista osaamista ei Mikkelissä liiemmin ole.

Puumalaa hyvällä menestyksellä vuosia johtanut Hilden siirtyi viime vuoden lokakuussa Ruokolahden kunnanjohtajaksi. Hän on näillä näkymin vapautumassa Ruokolahdelta, jos virkaan valitusten ja sekoilujen jälkeen valittu Anu Sepponen aloittaa 1. lokakuuta.

Mikkelin kuntapolitiikoista otetaan seuraavan kerran todella mittaa ensi viikon alussa. Silloin valtuutetut ja johtavat virkamiehet kokoontuvat raviradalle valtuustokauden avaavaan kahden päivän seminaariin.

Painetta parantaa viime valtuustokaudesta on riittävästi. Alijäämät ja velka painavat.

Verojakaan ei oikein enää sopisi nostaa. Veromaksajien keskusliiton toimintakertomus 2020:

”Maakuntakeskusten korkeimpia kunnallisia veroja maksettiin Mikkelissä, jossa keskituloisten palkansaajapuolisoiden maksama kunnallis-, kirkollis- ja kiinteistöverojen ero Helsinkiin verrattuna oli 2922 euroa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka