Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konserttien juhlaa

Mikkelin musiikkiopisto tarjoilee loppuvuoden mittaan aimoannoksen elämyksiä

Mikkelin musiikkiopiston loppuvuoden konserttiohjelmisto on vertaansa vailla. Näillä näppäimillä käynnistyvä konserttikausi on nimittäin poikkeuksellisen runsas.

Loppuvuoden mittaan opisto tarjoilee kulttuurin ystäville aimoannoksen musiikkielämyksiä aina rytmimusiikista klassiseen.

–Konserttitarjontaa voi luonnehtia suureelliseksi, naurahtaa musiikkiopiston säestäjä ja konserttikoordinaattori Mirva Helske.

Helske nostaa pöydälle listan, johon on kirjattu kaikki opiston loppuvuoden tapahtumat. Kaikkiaan Mikkelin musiikkiopiston toimipisteiden ohjelmistoon on merkattu 36 konserttia. Mukaan mahtuu niin opiston omia tapahtumia että vierailukonsertteja.

Muutos vuodentakaiseen on melkoinen, sillä viime syksynä opiston konserttitarjonta jäi koronan seurauksesta todella niukaksi. Tämän syksyn osalta Helske uskaltaa jo huokaista helpotuksesta.

–Ainakin näiden lähitulevaisuuden konserttien osalta näyttää hyvältä. On hienoa, mikäli konsertit saadaan todella tänä vuonna järjestettyä.

Tarjontaa voi luonnehtia suureelliseksi.

Syksyn konserttikauden käynnistää jousisoittajien konsertti. 16. syyskuuta kello 19 Mikkelin musiikkiopiston salissa järjestettävä ilmaiskonsertti on ensimmäinen neliosaisesta Jousien konsertti -sarjasta. Kautta jatkavat perinteikkäät Nälkäpäivän konsertit, joiden tuotot ohjataan lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräykseen.

Nälkäpäivän konsertteja järjestetään kaksi, ensimmäinen torstaina 23. syyskuuta ja toinen seuraavana päivänä. Molemmat konsertit alkavat kello 18 musiikkiopiston salissa.

Nälkäpäivän konserteissa kuullaan kaikenikäisten oppilaiden sooloesityksiä pianosta jousiin, puhaltimiin ja harmonikkaan.

Lisäksi musiikkiopiston ryhmistä torstaina esiintyvät huilutrio ja näppärisoitinryhmä. Perjantain konsertti on tangopainoitteinen, ja siinä esiintyvät ryhmistä Viulumimmit, lauluyhtye Evenio ja Vilhonkadun kamariorkesteri.

Kauden ensimmäinen vierailukonsertti kuullaan lauantaina 25. syyskuuta kello 15. Tuolloin musiikkiopiston lavalle astelee mikkeliläinen jousikvartetti Heleä ja trumpetisti Lauri Ronimus.

Lokakuussa musiikkiopiston konserttiohjelmisto tarjoilee kuulijoille muun muassa puhallin-, kantele-, ja pianokonsertteja.

Musiikkiopiston keskiviikkoklubit pyörivät tuttuun tapaan kerran kuussa Cafe Saundissa.

Elokuun puolivälissä käynnistynyt musiikkiopiston syyslukukausi on täydessä vauhdissa. Valtaosa Mikkelin keskustan toimipisteen opiskelupaikoista on täytetty, mutta sivupisteissä ja yhteismusisointiryhmissä on vielä tilaa.

–Ainakin Mikkelin musiikkiopiston kuoroon kaivataan vielä lisää miesääniä. Kuoro harjoittelee opiston salissa Jukka Korhosen johdolla torstaisin kello 19 alkaen. Sinne vaan harjoituksiin esittäytymään, Helske kannustaa.

Musiikkiopiston toimipisteet sijaitsevat Mikkelin keskustan lisäksi Kangasniemellä, Mäntyharjulla ja Juvalla.

Tällä hetkellä toimipisteissä on yhteensä 776 oppilasta, joista varhaiskasvatuksen ryhmäopinnoissa 248. Opettajia on kaikkiaan 42.

Mikkelin musiikkiopiston loppuvuoden konserttiohjelmistoon voi tutustua opiston nettisivuilla www.mlimo.fi.

Ohjelmistoesitteet tulevat jakoon Mikkelin musiikkiopiston aulaan ensi viikon maanantaina.