Huvikumpu herää eloon

Uusi omistaja lupaa bändejä, bileitä ja barbecueta

–Tässä on iso homma. Yritämme saada valmista pikkujouluihin, sanoo Huvikummun uusi isäntä Jotu Karjalainen. Sarita Piipponen

Tapio Honkamaa

Jotu Karjalainen istuu hiljattain ostamansa ravintola Huvikummun hämärässä salissa. Aika harmaata on ja nukkavierua.

Hiljainen on isäntäkin, mutta juttuhetken aikana paljastuu, että hän onkin itse asiassa innoissaan.

–Tässä on paljon mahdollisuuksia, kuvaa Karjalainen perinteikkään otavalaisen ravintolan näkymiä.

Jotu Karjalainen lupaa Huvikummun asiakkaille ruokaa, juomaa ja musiikkia. Sarita Piipponen

Karjalainen muutti Eija-vaimonsa kanssa Espoosta Hirvensalmelle viime vuoden lopulla. Etelän kiivas elämänrytmi toi pariskunnan Puulan rantaan.

–Järvi-Suomi on kauneinta Suomea. Olemme tyytyväisiä.

Tässä on paljon mahdollisuuksia.

Aiemmin maalausurakoitsijana toiminut mies on viime aikoina kiertänyt messuja ja festareita grilliautollaan. Hän sanoo pohtineensa jo vapaaherran päiviäkin.

–Olin ajatellut, että katselen ikkunasta Puulalle, mutta kolmessa kuukaudessa se alkoi kyllästyttää. Tekemistä oli saatava.

Huvikummun kauppa osui sopivaan saumaan. Kun konkurssihuutokaupassa ei huutoja tullut, sai Karjalainen ravintolan tarjoamallaan hinnalla.

Majoitustilat jäivät kaupan ulkopuolelle.

Edesmenneen Pentti Raittilan 1983 perustaman Huvikummun toiminta loppui viime keväänä konkurssiin. Nyt 150-paikkainen ravintola kokee uuden omistajan voimin remontin.

Karjalainen laskee. että hintaa tulee 50 000 euroa. Pinnat, keittiö ja koneet menevät uusiksi. Remontit taitava mies tekee paljon itse.

Huvikummun toiminta nojaa jatkossa hyvään ruokaan ja musiikkiin. Myös pelihuone on tulossa.

Karjalainen sanoo, että Huvikummun keittiössä tehdään ruokaa, jota hän vaimonsa kanssa parhaiten taitaa. Amerikkalaisia grilliherkkuja on käyty opiskelemassa Texasissa asti.

–Barbecueta eli grilliruokaa on luvassa, Karjalainen lupaa.

Vipinää on luvassa myös tanssilattialla. Uusi isäntä haluaa tuoda Huvikumuin lavalle kovia nimiä kuten Kake Randelinin ja Erja Lyytisen.

–Huvikummusta tulee bilepaikka, joten kaupungin kapakat varokaa, sanoo Karjalainen totisella naamalla.

Ravintolayrittäjäksi ryhtyminen ei Karjalaista pelota. Omassa kiinteistössä ei ole vuokrakuluja.

–Riskit eivät ole suuret, kun iso osa vuodesta tätä pyöritetään vaimon kanssa kahdestaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka