Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Sanoilla on merkitystä

Koska viimeksi olet kehunut jotakin tai ottanut kehun mukisematta vastaan? Yleensä kehumme keskittyvät uuteen kampaukseen tai muihin pinnallisiin huomioihin. Myös erilaiset elämän saavutukset saavat huomiota osakseen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Kiinnitämme huomiomme ulkoisiin asioihin tai menestymiseen esimerkiksi työelämässä tai parisuhderintamalla.

Harvoin muistamme kehua läheistemme sellaisia ominaisuuksia, jotka eivät näy ulospäin. Kuitenkin nämä ominaisuudet ovat loppupeleissä sellaisia, joilla on kaikkein eniten merkitystä.

Emme tarvitse ystäviä, sukulaisia tai kollegoita, joiden seurasta tai läsnäolosta emme saa mitään itsellemme.

Ne ovat mielestäni yhtä tärkeitä, kun kaikki muukin kannustaminen tai spontaanit kehut uudesta hiustyylistä.

Kesäni Mikkelin Kaupunkilehdessä lähestyy loppuaan. Jos joku olisi sanonut lukioikäiselle minulle, että kirjoitan työkseni sanomalehdessä, olisin pudistellut päätäni.

Kieltämättä olin vielä tänä keväänäkin hieman kauhuissani, sillä vaikka olen journalistiikan opiskelija, ovat opintoni painottuneet visuaalisen journalismin opintoihin.

Kun olin vastannut myöntävästi, ja kesätyö toimittajana Mikkelin Kaupunkilehdessä oli lyöty lukkoon, alkoi kuukausien panikointi. Enhän minä osaa kirjoittaa, ajattelin.

Olen kokenut, että kesä Mikkelissä on opettanut minulle, että sanoilla on merkitystä. Vaikka olen kuullut olevani hyvä ystävä, olen kuullut koko elämäni, että kirjoittaminen ei minulta suju.

Syksy on usein uusien alkujen aikaa, ja ihmiset ovat aloittaneet opinnot uudessa koulussa tai työt uudessa työpaikassa.

On mielestäni tärkeää, että niin opettajat, vanhemmat kuin kaveritkin muistavat kannustaa esimerkiksi koulutiensä aloittavaa.

Kehuminen vie vähän energiaa, mutta sen vastaanottaja voi saada siitä voimaa pitkäksikin aikaa.

Kun joskus kirjoittaminen taas tuntuu takkuavan, tulen varmasti muistamaan niin työkavereilta kun lukijoilta saadut positiiviset kommentit Mikkeli-kesäni ajalta.