Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tarjolla paljon työtä

Mölnlycken jatkuva kasvu kaipaa Pursialaan lisää osaajia

Haavanhoitotuotteita valmistava Mölnlycke toivoo saavansa palkattua Mikkelin tehtaalle nopeasti 35 uutta työntekijää. Uusien tekijöiden rekrytoinnissa on viime aikoina ollut hankaluuksia.

Työvoimatarve johtuu Mikkelin tehtaan nopeasta kasvusta. Tänä vuonna tuotannon ennustetaan kasvavan 27 prosentilla viime vuodesta.

Kasvu jatkuu edelleen, sillä tänä vuonna tehtaalla on tehty investointeja jo lähes 10 miljoonalla eurolla. Lisää on luvassa.

–Konsernin johto kävi juuri vierailuilla, ja olemme saamassa vielä tänä vuonna hiukan yli 6 miljoonaa euroa uuden vaahtolinjan rakentamiseen Mikkeliin, sanoo Mölnlycke-konsernin koko haavanhoitotuotannosta vastaava vice president Timo Saahko.

Työvoiman heikko saatavuus huolestuttaa Saahkoa. Vaikka maassa ja Mikkelissä on työttömyyttä, tulee Mölnlyckelle hyvin vähän hakemuksia työttömiltä työnhakijoilta.

–Onko työn vastaanottaminen Suomessa riittävän kannustavaa, Saahko kysyy.

Onko työn vastaanottaminen riittävän kannustavaa?

Työvoimapula ei silti ole vain Mikkelin tehtaan ongelma, vaan koskettaa Mölnlycken kaikkia viittä haavanhoitotuotteiden tuotantolaitosta Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

–Erityisen hankala on tilanne on Yhdysvalloissa, missä koronaelvytyksen myötä on menossa kova kasvu ja kilpailu osaavasta työvoimasta.

Saahko sanoo, että työntekijäksi Mölnlyckelle voi päätyä hyvin monenlaisella taustalla.

–Jos vain on halu tehdä ja oppia, niin varmasti osaaminen saavutettavissa.

Myös ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä Mölnlyckellä on palkkalistoillaan, ja lisää toivotaan. Tällä hetkellä hyvä suomenkielen taito on vielä välttämätöntä.

–Meillä yli 10 000 ohjetta, jotka ovat lääketeollisuudessa hyvin täsmällisiä. Niiden kääntäminen on todella iso urakka.

Pursialan tehtaan vahvuus on nyt 570. Uusien rekrytointien myötä määrä nousee noin 600:een. Helpotusta työvoimapulaan on saatu, kun yli puolet 120 kesätyöntekijästä on jatkamassa tehtaan palveluksessa.

–Olemme iloisia tästä joukosta, josta moni jää meille välivuoden merkeissä. Silti tarvitsemme pysyvää väkeä, joka sitoutuu yhtiöön ja sen kehittämiseen, sanoo henkilöstöpäällikkö Hanna-Leena Hone.

Hone uskaltaa sanoa, että tarjolla on hyvät edut ja työolot. Palkkaus on kilpailukykyinen, ja se päihittää hänen mukaansa esimerkiksi Uudenkaupungin autotehtaan ansiotason.

Pursialan tehtaalla mediaaniansio on sairaalatarvikevalmistajilla 2500 ja koneenkäyttäjillä 2750 euroa kuukaudessa.

Kelpo korvauksen lisäksi Mölnlycke lupaa työntekijöilleen mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Yksi esimerkki on Tiia Soikkeli, joka tuli yhtiöön sairaalatarvikevalmistajaksi vuonna 2011.

Kokemuksen ja työn ohessa käydyn koulutuksen myötä on Soikkeli edennyt tuotannon työnjohtajaksi.

–Ura on vaatinut paljon työtä ja opiskelua, mutta olen tyytyväinen, sanoo Soikkeli, joka on alunperin saanut tradenomin koulutuksen.

Soikkeli toivoo, että teollisuustyön arvostus saataisiin oikeaan asentoon. Nyt siitä on voi olla vääriä mielikuvia, joissa kaikuu entisaikojen meluisuus ja likaisuus.

–Kolmivuorotyö ei sovi kaikille, mutta meillä on tarjolla muitakin työaikamuotoja.