Työvoimasta on kova pula

Mölnlycke etsii Mikkelin tehtaalleen 35 uutta työntekijää

Timo Saahko (vas.), Hanna-Leena Hone, Tiia Soikkeli , Pia Honkanen ja Jari Eronen toivottavat uudet työntekijät tervetulleiksi Mölnlycken Pursialan tehtaalle. Työvoimasta kova pula Tapio Honkamaa

Tapio Honkamaa

Pula osaavista työntekijöistä koettelee yrityksiä Mikkelissä. Haavanhoitotuotteita valmistavalla Mölnlyckellä esimerkiksi on avoinna 35 työpaikkaa.

–Ei tämä nyt ihan hätähuuto ole, mutta työvoimapula on kova, sanoo Mölnlycke-konsernin koko haavanhoitotuotantoa johtava vice president Timo Saahko.

Mölnlycken Mikkelin tehtaan tuotanto on kovassa kasvussa. Ennusteen mukaan tuotanto Pursialassa kasvaa tänä vuonna 27 prosentilla.

–Tuotantoa on tehostettu ja kehitetty jatkuvasti, mutta enää se ei riitä. Me tarvitsemme lisää ihmisiä, Saahko sanoo.

Asiantuntija Hannu Laamanen Etelä-Savon TE-Palveluista sanoo, että työvoimaa on ollut vaikea saada useille toimialoille. Työvoimapulasta kärsii erityisesti sote-ala.

–Myös majoitus-ravintolapalveluita tuottavat yritykset ovat olleet vaikeuksissa rekrytointien kanssa, mutta myös monet teollisuusalat ovat kohdanneet samoja haasteita.

Tilanne on tietysti turhauttava.

Useimmiten on Laamasen mukaan kysymys kohtaanto-ongelmasta, jossa työantajan toiveita vastaavia työnhakijoita ei tunnu löytyvän, vaikka sopivan koulutuksen omaavia työnhakijoita olisikin. Työnhakijoiden suhtautuminen vaikkapa työn ja vapaa-ajan yhdistämiseen on kokenut muutoksia.

–Vuorotyötä ei välttämättä koeta enää niin houkuttelevaksi kuin aikaisemmin. Työnantajan näkökulmasta tilanne on tietysti turhauttava.

Lääkkeitäkin onneksi on. Etelä-Savon TE-palvelut on toteuttanut viime vuosien aikana onnistuneita rekrytointiprojekteja monille toimialoille.

–Tälläkin hetkellä on vireillä useita rekrytointihankkeita, joissa potentiaalista työvoimaa on saatu hyvinkin koulutuksiin. Myös oppisopimuskoulutuksella on saatu autettua muun muassa lähihoitaja-tilannetta.

Laamanen sanoo, että kansallisesti on syytä miettiä työperäisen maahanmuuton lisäämistä.

Yrityksiä ja toimialoja hän kehottaa tekemään enemmän työtä oman julkisuuskuvansa eteen.

–Vetovoimatekijöihin kannattaa panostaa niin maakunnan houkuttavuuden kuin yritysten työvoiman saannin näkökulmasta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka