Kolumni: Suuria päätöksiä

Osuuskauppa Suur-Savolla on takanaan poikkeuksellinen elokuu.

Kauppaneuvos Heikki Hämäläisen äkillinen poismeno kuukauden alkupäivinä hiljensi koko maakunnan.

Martti Lokka Suur-Savon hallintoneuvoston puheenjohtajana on myllerryksen keskellä pitänyt ohjakset tiukasti käsissään.

Hämäläisen seuraajaksi Suur-Savon johtoon löydettiin nopeasti pätevä mies omista riveistä. Hallintoneuvosto nimitti perjantaina Suur-Savon uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Miettisen, 61.

Miettisen pitkä ja yhtäjaksoinen työura S-ryhmässä alkoi 33 vuotta sitten. Suur-Savon talousjohtajana hän aloitti 2011.

Ammattitaitoisena ja ihmisläheisenä johtajana tunnetun Miettisen valintaa on kiitelty laajasti. Rauhallinen, harkitseva mies tulee juttuun kaikkien kanssa.

Miettinen työskenteli pitkään yhdessä Heikki Hämäläisen kanssa. Se takaa, että Osuuskauppa Suur-Savon kehittäminen jatkuu hyväksi koetulla linjalla.

Jatkoa suurille uutisille seurasi eilen tiistaina. Suur-Savo kertoi aloittavansa selvityksen uuden Prisman rakentamisesta Mikkeliin.

Paikaksi on valikoitunut veturitallien alue, jonka sijainti lähellä keskustaa on hyvä.

Selvityksen odotetaan valmistuvan tämän vuoden aikana tai viimeistään ensi vuonna. Rakentaminen alkanee mahdollisimman pian.

Vaikka kyse on selvityksestä, ei ole syytä olettaa, että suunta enää hevillä muuttuu. Hanketta lienee pohjustettu jo pitkään.

Suur-Savon suunnitelma uudesta Prismasta ei ole odottamaton. Nykyinen Graanin market on tullut lähelle käyttöikänsä loppua.

Vanha Prisma on auttamatta pieni ja vanhanaikainen Mikkelin kokoiselle markkina-alueelle.

Myös Mikkelin kaupungille uutinen on erittäin iloinen. Kaupunkiin tulee uusi merkittävä kaupan investointi. Niitä on jo menossa ilahduttavasti, kun Biltema ja Ramin konditoria rakentavat Visulahdessa.

Hyvä uutinen on sekin, että uuden Prisman rakentaminen antaisi mojovasti vauhtia Satamalahden suunnitelmille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka