No vihdoinkin siitä päästään!: Peräpään valvoja: No vihdoinkin siitä päästään!

Suomen Ajoneuvohistoriallinen Keskusliitto on palkinnut mikkeliläisen Markku Kuitusen entisöinnin laatukilpailussa ykköspalkinnolla. Kuitusen ajoneuvo on Citroen B14 Torpedo vm. 1928. Tapio Honkamaa

Mikkelin kaupungin talouden remontti vaatii energiaosakkeiden myyntiä. Se on tiedetty hyvän tovin.

Viime valtuustokaudella kaupunginhallituksen asettama energianyrkki Markku Kakriainen (kesk), Soile Kuitunen (sd) ja Olli Miettinen (kok) teki hyvää työtä.

Trio valmisteli puolessa toista vuodessa pätevän paperin, jolla valtuusto sittemmin pyyhkäisi hikeä otsaltaan.

Energiaosakkeiden kauppa ei liikahtanut viime kaudella, vaikka kaupungin alijäämien kattamisella on kova kiire.

Maanantaina kaupunginhallitus nimesikin uuden porukan asiaa puimaan. Työryhmään tulivat Pirjo Siiskonen (kesk), Eero Aho (kok), Satu Taavitsainen (sd), Heli Kauppinen (vihr) ja Raimo Heinänen (ps).

Tulosta on saatava seuraavien 3–4 kuukauden aikana, joten kaiketi työryhmään on valittu oikeat ihmiset?

Tarvetta on neuvottelutaidolle ja avoimelle katsannolle, jotta solmut saadaan avattua.

Yksi työryhmän jäsenistä eli Satu Taavitsainen tosin julkaisi blogissaan (6.3.2020) seuraavaa:

”En kannata ESE:n eli kaupungin 100 prosenttisesti omistaman Etelä-Savon Energian ja sen sähkö- ja kaukolämpöverkkojen myymistä.

Olen jo aiemmin äänestänyt ESE:n myymistä vastaan 10 vuotta sitten. Silloinen kaupunginjohtaja Kimmo Mikander ajoi myyntiä ja minä estin sen.”

Tammikuussa (14.1.2021) Taavitsainen palasi sivullaan taas aiheeseen:

”ESE tulee pitää kaupungin 100 prosenttisessa omistuksessa.

Sen sijaan SDP:n valtuustoryhmä hyväksyy energiatyöryhmän suosituksen mukaisesti Suur-Savon Sähkö Oy:n (SSS) osakeomistuksen uudelleenjärjestelyt luotettavan pääomasijoittajan kanssa.”

Mahtaako Taavitsaisella olla neuvotteluvaraa? Jos ei, niin siitäpä onkin soma lähteä sorvaamaan kaupungin energiaratkaisua!

Energiarintamalla riittää muutakin jännitettävää. Tänään keskiviikkona on koolla Suur-Savon Sähkön hallintoneuvosto, joka täyttää kolme hallituspaikkaa.

Ehdokkaita on neljä, joista yksi on Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen

Kokouksen jälkeen tiedämme, saiko suurin kuntaomistaja Mikkeli vihdoin paikan energiayhtiön hallitukseen.

Onnittelut Etelä-Savon myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ry:lle, joka vietti hiljakkoin 80-vuotisjuhlaa. Teemana oli Marskin jalanjäljillä.

Juhlaväki vieraili Päämajamuseossa, Sodan ja rauhan keskus Muistissa ja Mikkeli Klubilla.

Yhdistys vastaanotti myös arvokkaan lahjan, kun Pirkanmaan sisaryhdistys lahjoitti Marsalkka Mannerheimin isän, Carl Robert Mannerheimin maakauppoihin liittyvät aidot kauppakirjat.

Arvokkaan lahjan on saanut myös Jalkaväkimuseo, joka on vastaanottanut Lauri Lehtisen vuoden 1932 olympialaisissa voittaman 5 000 metrin kultamitalin..

Vuonna 1942 Lehtinen lahjoitti kultamitalinsa Matti Mäkiselle, joka oli palvellut ansiokkaasti ja haavoittunut talvisodassa Karjalankannaksella.

Jalkaväkimuseo sai mitalin Mäkisen perikunnalta. Se on nyt näytteillä museon Ritarisalissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka