Tervetuloa yritykset

Kaupunginjohtaja Timo Halonen uskoo kehittämisalustojen saavan vihdoin vauhtia

Kaupunginjohtaja Timo Halonen toivottaa uudet yritykset tervetulleiksi Mikkeliin. Sarita Piipponen

Tapio Honkamaa

Mikkelin kaupungin kolme kehittämisalustaa ovat nyt valmiina ottamaan yrityksiä vastaan.

–Nyt kaikki palikat alkavat olla sellaisessa järjestyksessä, ettei yritysten tulolle ole esteitä, sanoo Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Kaupungin kehittämisalustoiksi nimeämät kehittämiskärjet ovat digi- ja arkisto-osaamisen Memory Campus, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan Kalevankangas ja ympäristöliiketoimintaan keskittyvä Ecosairila.

Kehittämisalustoja on kehitetty julkisen vallan, tutkimuksen ja yritysten yhteistyössä. Halonen sanoo, että yritysten saaminen mukaan on ollut odotettua hitaampaa.

–Nyt meidän on aika myydä yrityksille se osaaminen, joka meillä näissä kolmessa kehittämisalustassa on tarjolla.

Nopeimpia tuloksia Halonen odottaa Ekosairilasta, missä ympäristöalan yrityksille on tarjolla valmiita tontteja.

Memory Campuksen kehitystä uhkasi valtiovallan päätös, joka esti Varastokirjaston suunnitellun siirron Kuopiosta Mikkeliin.

Halosen mukaan vuoden takaiset murheet on jätetty taakse. Kalevankankaalle Memory Campukselle suunnitellaan nyt Memory Labia, jonka tarkoitus on houkutella lisää digi- ja arkistoalan yrityksiä kaupunkiin.

–Olemme ottaneet uuden suunnan, kun valtiovalta ei pitänyt lupauksiaan Varastokirjaston siirrosta.

Halonen sanoo, ettei Memory Campuksen peruslinja ole muuttunut. Ideana on edelleen etsiä ratkaisuja siihen, miten julkiset asiakirjat saadaan Suomessa massadigitoitua.

–Iso kysymys on, miten saamme yritykset tähän mukaan. Muutaman vuoden Mikkelissä toiminut Fujitsu ei esimerkiksi ole päässyt kunnolla kasvuun kiinni, sanoo Halonen, joka odottaa Memory Labin lähivuosina kohentavan tilannetta.

Osaamisen kehittämisen kannalta Halonen pitää ilahduttavana, että Mikkelissä toimivat korkeakouluyksiköt ovat löytäneet entistä paremman keskusteluyhteyden.

–Puheyhteys Xamkin ja yliopistokeskuksen välillä on kohentunut. Olisiko niiden mahdollista yhdessä järjestää vaikkapa vesiosaamisen maisteriohjelma, Halonen kysyy.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka