Osuuskauppa Suur-Savo suunnittelee Mikkeliin uutta Prismaa

Mikkelin uutta Prismaa suunnitellaan veturitallien alueelle. Osuuskauppa Suur-Savo kertoi suunnitelmien valmistuvat tämän vuoden aikana tai viimeistään ensi vuonna alkuvuodesta. Sarita Piipponen

Tapio Honkamaa

Osuuskauppa Suur-Savo suunnittelee Mikkeliin uutta Prismaa veturitallien alueelle.

Suur-Savo tiedotti tiistaina iltapäivällä aloittavansa selvityksen uuden Prisman Mikkelin liikepaikasta. Suunnitelman takana on nykyisen Mikkelin Graanin Prisman uudistamistarve. Se on rakennettu vuonna 1994 ja peruskorjattu vuonna 2009.

–Osuuskaupan markettoimipaikat uusitaan keskimäärin 10–12 vuoden välein, sanoo Suur-Savon toimitusjohtaja Ari Miettinen.

Nykyisen Prisman koko ei mahdollista toiminnan laajentumista. Rajat tulevat vastaan käyttötavarakaupan uusien konseptien, päivittäistavarakaupan valikoimien laajentamisen tai kesäpihan ja polttonesteiden myynnin osalta.

Suur-Savon mukaan Prisma Mikkelin pinta-ala on nyt noin 10 000 neliömetriä, kun kaupallisesti Mikkeliin sopisi noin 15 000 neliön Prisma.

Hanke sai vauhtia tiistaina, kun Suur-Savo ja VR-Yhtymä allekirjoittivat aiesopimuksen, jonka tavoitteena on tutkia Mikkelin veturitallien läheisyydessä olevan tavaraterminaalialueen kaupallisia ja rakenteellisia edellytyksiä uudelle Prismalle.

Hankkeen toteutuessa ostaa Suur-Savo VR:ltä 7,5 hehtaaria maata. Alue rajoittuu luoteessa Savonrataan, lounaassa Viitostien ja Ristiinantien ramppialueeseen, kaakossa Viitostiehen ja koillisessa Vilhonkadun ja Pursialankadun kiertoliittymäalueeseen.

Selvitykset on tarkoitus saada valmiiksi tämän vuoden aikana tai viimeistään ensi vuoden alussa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka