Ari Miettisestä Suur-Savon uusi toimitusjohtaja

Ari Miettinen on Osuuskauppa Suur-Savon uusi toimitusjohtaja. Suur-Savon hallintoneuvosto teki valinnan tänään perjantaina.

Miettinen on toiminut Suur-Savon talousjohtajana vuodesta 2011. Hän on hoitanut toimitusjohtajan tehtävää virkaa tekevänä sen jälkeen, kun hänen edeltäjänsä Heikki Hämäläinen kuoli sairauskohtaukseen 7. elokuuta.

Miettisen pitkä ja yhtäjaksoinen työura S-ryhmässä käynnistyi 33 vuotta sitten. Valmistuttuaan kauppatieteen maisteriksi Jyväskylän Yliopistosta hän hakeutui SOK:n kaupalliseen kenttäkoulutukseen, jonka hän aloitti syntymäkaupungissaan Kuopiossa.

Työuraan mahtuu 12 vuotta controllerin, hallintopäällikön ja SOK:n kiinteistötoimintojen talousjohtajan tehtäviä. Ensimmäiset työtehtävänsä alueosuuskaupassa Ari Miettinen teki Pohjois-Karjalan Osuuskaupan talousjohtajana Joensuussa.

Tämän jälkeen hän työskenteli lyhyen aikaa Sokotel Oy:n talouspäällikkönä Helsingissä, kunnes aloitti Osuuskauppa Suur-Savon talousjohtajana Mikkelissä

Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvoston puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Martti Lokka sanoo, että valinta oli siten helppo tehdä.

–Tunnemme Arin työtavat. Arilla on kaikki hyvän ihmisläheisen johtajan ominaisuudet: hän on avoin, helposti lähestyttävä, kuunteleva ja pystyy tekemään päätöksiä. Hän on työyhteisön arvostama osuuskaupan tukipilari, kertoo va-linnan perusteita

− Ari Miettisen työpersoonaa kuvaa osaaminen, ammattitaito, tunnollisuus ja sitoutuminen. Hän oli toimitusjohtaja Heikki Hämäläisen todellinen oikea käsi ja tuntee hallinnon kautta koko Osuuskauppa Suur-Savon.

Miettisen perheeseen kuuluu työterveyshuollon erikoislääkärinä työskentelevä vaimo Päivi sekä kolme aikuista lasta.

−Täytyy myöntää, että valinta tuntuu hienolta. Olen tehnyt pitkän työuran S-ryhmässä eri tehtä-vissä ja nykyisessä työssäni olen voinut hyödyntää tätä laajaa työyhteisön kautta syntynyttä verkostoa ja työkokemusta. Näin teen myös jatkossa naapuriosuuskauppojen johdon kanssa, Miettinen sanoo.

–Heikin jälkeensä jättämät saappaat ovat isot ja yritän ne osaltani täyttää pikkuhiljaa. Heikki oli hieno ja kannustava esimies ja näistä yhteisistä työvuosista olen hänelle kiitollinen. Opin paljon ja pyrin sitä oppia ylläpitämään myös jatkossa koko Osuuskauppa Suur-Savossa, sanoo Ari Miettinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka