Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Homma hanskassa

Kirjaan kokemukseni terveydenhuollosta tähän kiitollisin mielin. Maaliskuussa minulle vaihdettiin Mikkelin keskussairaalassa keinonivel oikeaan polveen.

Vasen leikattiin hyvällä menestyksellä viisi vuotta sitten samassa paikassa. Kaikki sujui hienosti tälläkin kertaa.

Upouudessa sairaalahuoneessa toipuessani kiittelin, millainen onni on olla suomalainen ja etenkin mikkeliläinen. Yli 10 000 euroa maksavasta leikkaushoidosta maksoin itse alle 200 euroa.

Myös kakkostyypin diabetekseeni olen saanut Essotelta pätevän hoidon. Diabeteshoitajat ja -lääkärit osaavat asiansa.

Essoten elintapaneuvonnasta olen saanut opastuksen oikeaan ravintoon, lepoon ja liikuntaan. Se on helpottanut paljon eloa sairauden kanssa.

Essoten menestys koronan hoidossa ei ole jäänyt havaitsematta. Toiminta on ollut selkeää ja pitkäjänteitä. Tauti on saatu pidettyä kurissa. Rokotukset etenevät Suomen kärkitahtia

Toiminta on toki ykkösasia, mutta vähäinen juttu eivät ole olosuhteenkaan. Uudistettu sairaalakampus keskellä kaupunkia tarjoaa ensiluokkaiset tilat potilaille ja henkilöstölle.

Kerromme tänään Kaupunkilehdessä, että Mikkelin keskussairaala on aloittanut ensimmäisenä keskussairaalana koko maassa robottiavusteiset keinonivelleikkaukset.

Iso investointi maksaa itsensä takaisin, kun entistä laadukkaampi hoito houkuttelee Mikkeliin lisää leikkauspotilaita ja nuoria lääkäreitä.

Myös perusterveyden huollosta kuuluu hyvää. Pitkästä aikaa Essote on kuulemma saanut palkkalistoilleen hyvin nuoria lääkäreitä. Etävastaanottokin on hyvässä vauhdissa.

Kyllä, kyllä, terveys maksaa. Rahasta puhuttaessa on hyvä muistaa, että Mikkelin keskussairaala on vuodesta toiseen ollut maan tehokkaimpien keskussairaaloiden joukossa.

Tekisi mieli sanoa, että sairaalatontilla joillakin on homma tukevasti hanskassa. Monikin varmasti tekee siellä työnsä hyvin.

Nostan silti esiin ylilääkärit Santeri Seppälän ja Heikki Laineen, jotka alan ammattilaisten mukaan ovat saanet pyörät pyörimään oikeaan suuntaan.