Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylös, ulos, luontoon!

Matti Vesterisen uusi yritys vetää matkailijoita ja mikkeliläisiä reippailemaan ulkoilmassa

Mikkeliläinen Savo Nature Oy tarjoaa asiakkaille luontovalmennusta, joka on henkilökohtainen matka hyvinvointiin luonnon ja liikkumisen parissa.

–Valmennuksessa käydään läpi retkeilyn ja luonnossa liikkumisen perusteita. Palvelu räätälöidään aina osallistujan mukaan, sanoo yrittäjä Matti Vesterinen.

Savo Nature on viime vuonna perustettu mikkeliläinen luontomatkailuyritys, joka tarjoaa monipuolisia luonto- ja liikuntapalveluja Etelä-Savon alueella. Ohjelmassa on retkiä, luentoja ja opaspalveluita.

Palvelujen lähtökohtana ovat alueen monipuoliset luontokohteet ja luonnon tuottamat hyvinvointivaikutukset.

–Perustin Savo Naturen, koska haluan tarjota luonnosta kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua Etelä-Savon mahtaviin luontokohteisiin mukavien teemojen parissa.

Lisäksi tarjolla on tietoa luonnossa liikkumisesta ja retkeilyn perustaidoista.

Valmennan asiakkaita liikkumaan ja viihtymään luonnossa.

–Itselläni on monipuolinen koulutus liikunta-, matkailu- ja luontoaloilta. Tuoreimpana koulutuksena Saimaa Geoparkin ja Saimaan ammattiopiston järjestämä geo-opaskoulutus.

Vesterinen vertaa itseään personal traineriin.

–Ero on ympäristössä. Valmennan ja motivoin asiakkaita liikkumaan ja viihtymään luonnossa.

Savo Nature on myös Saimaa Geopark Partner -yritys.

–Saimaa Geopark -statuksen merkitys ei vielä ole ollut suuri, mutta se tarjoaa hyvää verkostoitumista ja koulutuksia. Saimaa Geoparkin Unesco-status tuo jatkossa varmasti ulkomaalaisia matkailijoita alueelle ja siten hyödyttää alueen yrittäjiä.

Pieksämäellä kasvanut Vesterinen on varttunut liikunnan ja luonnon parissa. Muualla Suomessa ja ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen asettui hän perheineen Mikkeliin 2010.

–Yrittäjänä tavoitteeni on kehittää luontomatkailua ja -toimintaa Etelä-Savossa ja kehitellä vähän uusia tuotteita alalla. Ja totta kai työllistää itseni luontoalan yrittäjänä.