DOMin ginille pronssia

Mikkeliläisravintola palkittiin arvostetussa kansainvälisessä juomakilpailussa

Mikkeliläisen ravintola DOMin gini on palkittu yhdessä maailman arvostetuimmassa alkoholijuomakilpailussa.

Vuodesta 2017 ravintolamyynnissä ollut DOM Gin sijoittui pronssisijalle Contemproray Gin -kategoriassa. Contemporary-sarjan osallistuvat tuotteet ovat moderneja ginejä, eivät perinteisiä ”dry” ginejä.

Tuomaristo kuvaili DOM Giniä seuraavasti:

–Marjaiset maut korostuvat kerrostuen kauniisti yrttisen mausteisuuden kanssa.

DOMin ravintoiloitsija Mika Pippuri sanoo, että gin syntyi Domin ja tislaamomestari Asko Ryynäsen yhteisestä intohimosta kotimaisiin pihlajanmarjoihin.

–Sekä Domille että ginin tislauksesta vastaavalle ilomantsilaiselle Nordic Premium Beveragesille on tärkeä käyttää parhaita raaka-aineita. Yhteistyö on jatkunut jo vuosia ja pronssimitali maailman arvostetuimmassa alkoholikisassa on hieno tunnustus tälle savo-karjalaiselle ystävyydelle, Pippuri sanoo.

Marjaiset maut korostuvat kauniisti.

DOM Gin oli mikkeliläisravintolan ensimmäinen oma tuote. Sen jälkeen valikoimaan on tullut kaksi viskiä, sekä tämän vuoden aikana DOM Mikkeli on valmistuttanut kolme erilaista olutta. Kehitystyön alla on muun muassa maustamaton oma vodka.

–Osallistuimme nyt ensimmäistä kertaa kilpailuun omalla tuotteella. Sijoitus rohkaisee ja kannustaa jatkamaan ja kertoo siitä, että menestymisen mahdollisuuksia, Pippuri kertoo.

International Wine & Spirits Competition (IWSC) -kilpailussa tuomaristo koostuu 30 eri maan ammattilaisesta. Gin -sarjassa oli tänä vuonna yli 500 osallistujaa noin 130 maasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka