Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhat aikuisurheilijaa kilpailee

Urskissa riittää kisavilskettä torstaista sunnuntaihin

Mikkelin Kilpa-Veikot järjestää ensi viikonloppuna yleisurheilun aikuisurheilun (Saul) SM-kisat.

Kisoihin ilmoittautui 1003 urheilijaa, joista naisia 343 ja miehiä 660. Sarjoja on kaikiaan 28, ja he ovat vähintään 30-vuotiaita.

Sarjat ovat viiden vuoden välein. Kaikissa lajeissa noteerataan ikäluokkaennätykset.

Vanhimmat osallistujat ovat sarjoissa 90 ja 95 vuotta. Kaksi iäkkäintä kilpailee neljässä eri lajissa. Kaksi osallistujaa kilpailee kaikkiaan 10 lajissa, yksi 9:ssä ja 4 kahdeksassa lajissa.

Heittolajit kuula, kiekko, keihäs, moukari ja painonheitto ovat kaikkein suosituimmat.

Niissä kilpaillaan kaikkina neljänä kisapäivänä Kalevankankaan entisen koulun kentällä. Heittojen käytössä on kaksi rinkiä.

Lisääkin talkoolaisia mahtuisi mukaan.

Tunnetuimmat osallistujat ovat Suomea 7-ottelijoina useissa yleisurheilun arvokisoissa menestyksellä edustaneet Tiia Hautala ja Niina Kelo. Moukarihäkkiin palaa M65-sarjassa Ristiinan Urheilijoiden Esa Paasonen, joka on tunnettu SM-mitalistina ja heittolajien päävalmentajana.

Mikkelin Kilpa-Veikoista kilpailijoina on mukana kahdeksan naista ja viisi miestä, joista M75-sarjassa 200 metrin juoksussa kilpaileva J orma Manninen on saavuttanut lukuisia seniori-ikäisten kansainvälisiä ja kotimaisia mitaleja.

Mikkeliläisistä yleisurheilun kestovaikuttajista ovat mukana myös Lauri Friari, Tapani Nisonen, Veikko Myyryläinen, Risto ja Leena Häyrinen sekä yrittäjänä tunnettu Jarmo Matilainen.

Kisoja on järjestämässä 200 talkoolaista.

–Lisääkin mahtuisi mukaan, vinkkaa MiKV:n puheenjohtaja Juha Putkonen.

Aikuisurheilun SM-kisat kestävät neljä päivää eli torstaista sunnuntaihin. Heittoja lukuunottamatta kisat käydään Urskissa. Kisakanslia on Esedun tiloissa (Otavankatu 4).

Kilpailut alkavat torstaina 29.7. iltapäivällä. Muina kisapäivinä, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kilpaillaan aamusta iltaan.