Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jazzia koko perheelle

Perinteikäs hyväntekeväisyystapahtuma Otava Happy Jazz järjestetään 35. kerran

Hyväntekeväisyyskonsertti Otava Happy Jazz järjestetään tulevana lauantaina Otavan opiston puistossa 35:nnen kerran.

Vetovastuuta jazzien järjestämisestä kantaa tuttuun tapaan Otava Lions Club, ja tapahtuma toteutetaan täysin talkoovoimin.

–Tapahtuman tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi. Lisäksi tuottojen avulla tullaan järjestämään muita erilaisia tapahtumia Otavan alueella, sanovat Timo Prusila ja Jukka Niiranen Lions Club Otavasta.

Tapahtuman juontaa paikallinen yrittäjä Mirka Niemi. Hän kertoo järjestäjien seuranneen koronatilannetta tarkalla silmällä. Viime vuonna korona aiheutti tapahtuman peruuntumisen.

–Nyt voi jo sanoa, että tapahtuma tullaan järjestämään. Koska kyseessä on ulkoilmatapahtuma, on turvavälien pitäminen helpompaa.

Jazz-tapahtuman odotetaan keräävän Otavan opiston puistoon 700-päisen yleisön.

Alaikäiset pääsevät ilmaiseksi sisään.

Järjestäjät toivovat, että lippuja ostettaisiin ennakkoon verkosta, jotta portilla vältyttäisiin suuremmilta ruuhkilta.

–Olemme panostaneet hygieniaan nyt erityisen paljon. Tapahtumassa on töissä henkilö, joka pitää tarkasti huolta muun muassa vessojen siisteydestä koko tapahtuman ajan. Lisäksi saatavilla on käsidesiä ja kasvomaskeja.

Järjestäjien mukaan ohjelmassa on luvassa sekä perinteistä jazzia että letkeämpää menoa kolmen esiintyjän vauhdittamana.

Ensimmäisenä lavalle astelee eteläsavolainen Rolling Men -yhtye, jonka jälkeen esiintyy Classic Jazz Society All Stars lead by Seppo Hovi and Antti Sarpila. Pääesiintyjänä soittaa Sami Saari & Jazzpojat.

–Luvassa on aivan varmasti mukaansatempaavaa musiikkia sekä rentoa ja letkeää meininkiä, lupaavat Niemi, Niiranen ja Prusila.

Tapahtuma on suunnattu koko perheelle, ja kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.

–Ideana on, että tapahtumaan voi tulla viihtymään koko perheen voimin. Ihan perheen pienimmätkin voivat laittaa tanssiksi ja tavata kavereitaan, Niemi sanoo.

Järjestäjät kannustavat ottamaan jazzeille omat piknik-viltit ja -eväät mukaan alkoholijuomia lukuun ottamatta. Tapahtumassa on myös rajattu anniskelualue.

–Jos omia eväitä ei ota mukaan, voi eväät ostaa Otavan Helmen pitämästä kahviosta, Prusila vinkkaa.

Otava Happy Jazz järjestään Otavan opiston puistoalueella lauantaina 31. heinäkuuta kello 15–19.

Tapahtumaan järjestään ilmaisia bussikuljetuksia Mikkelin torin laidalta kello 13 alkaen. Paluubussit Mikkelin keskustaan lähtevät konsertin päätyttyä.

Ennakkoliput konserttiin voi ostaa osoitteesta Nettilippu.fi.