Kolumni: Jännitystä riittää

Ida Hulkko tavoittelee ennätyksiä Tokiossa ensi sunnuntaina. Uimaliitto

Antero Heikkinen

Eteläsavolaisittain päästään pitkästä aikaa jännittämään kesäolympialaisia oman maakunnan urheilijoiden puolesta.

Uinnit käynnistyvät Tokiossa ensi sunnuntaina. Mikkelissä varttunut Ida Hulkko, 22, tavoittelee 100 metrin rintauinnissa omaa ja Suomen ennätystä ja tietenkin paikkaa välieriin. Idalla olympialaiset ovat ensimmäiset. Tämän vuoden toukokuussa hän saavutti 50 metrin matkalla EM-hopeaa, joten perusteita ennätysvauhtiin on riittämiin olemassa.

Päätähtäin Hulkolla on Pariisin olympialaisissa vuonna 2024. Kolmen vuoden kuluttua hän itse uskoo olevansa valmis haastamaan rintauinnin maailman parhaimmiston.

Pieksämällä kasvanut Ari-Pekka Liukkonen, 32, kilpailee Tokiossa uransa toisissa olympialaisissa. Hän oli nuorena lupauksena jo 2012 Lontoon olympialaisissa.

Sydänsairaus oli vähällä katkaista kilpaurheilun 2010-luvulla. Nyt hän on elämänsä kunnossa ja tavoittelee finaalipaikkaa 100 metrin vapaaunnissa. Saavutuksena on jo tältä vuodelta EM-kultaa 50 metrin vapaauinnissa.

On paikallaan toivottaa Idalle ja Ari-Pekalla uran parasta mahdollista suoritusta Tokion uintialtaassa.

Jännitettävää ja kannustamista voi harjoittaa kotisohvalla omaan tahtiin.

Eteläsavolaisesta kesäolympialaisten kultamitalista päästiin edellisen kerran iloitsemaan vuonna 1992, jolloin edelleen mikkelilänen Mikko Kolehmainen meloi Barcelonassa kultaista vauhtia. Nyt hän valmentaa poikaansa Eetua tähtäimessä Pariisi 2024.

Mikkelin ja Etelä-Savon perinteinen yleisömagneetti St Michel -ravit jäi selkeästi lauantain 5820:lla ja sunnuntain 6934:lla kävijällä tavoitteista, joka oli kummallekin ravipäivälle 10 000.

Helle, korona ja ennustettu ukkosmyräkkä verottivat varmasti ravikansaa. Lyhyt rankkasade pilasi ennätyksen mahdollisuuden. Mikkelin rataennätys 8,9 on edelleen leppävirtalaisen ruuna Next Directionin viime vuonna ravaama.

Nautitaan auringosta, virkistävistä sadekuuroista ja kesän parhaista meiningeistä. Eletään terveys, turvallisuus ja liikunta keskiössä. Kesää 2021 on vielä 1,5 kuukautta kokematta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka