Mikkeli Pride tekee paluun

Sunnuntaina järjestettävän tapahtuman teemoina ovat yhdenvertaisuus ja yhteisöllisyys

Tapahtumakoordinaattori Heini Härkönen ja Etelä-Savo Pride -yhdistyksen puheenjohtaja Krista Mynttinen ovat tehneet Mikkeli Pride Summer edition -tapahtuman kanssa töitä jo helmikuusta lähtien.

–On vaikea uskoa, että tapahtumaviikonloppu on pian käsillä.

Tänä vuonna tapahtuma palaa uudella ajankohdalla eikä sisällä kulkuetta, vaan se toteutetaan piknik-tyylisenä tapahtumana Mikkelin Tykkipuistossa sunnuntaina 25. heinäkuuta.

Perinteisesti Mikkeli Pride on järjestetty syksyllä vuoden viimeisenä pride-tapahtumana tuomaan valoa ja väriä pimeän ja harmaan vuodenajan keskelle.

–Halusimme järjestää koronan takia ulkotapahtuman ja tämän vuoksi kesä oli paras vaihtoehto. Lisäksi halusimme kokeilla jotain uutta ja erilaista.

Ajankohdan lisäksi myös tapahtuman tuotantotapa on erilainen. Luvassa on livemusiikkia, runonlausuntaa ja taidetyöpajoja kaikenikäisille. Esillä on myös sateenkaarevien vertaisryhmien taidenäyttely.

Pride on aina ollut mielenosoitus.

–Tänä vuonna ei ole erikseen ikärajoitettuja tapahtumia. Keskiössä on osallistava taidenäkökulma, jossa tapahtumaan osallistuvat pääsevät itse tekemään asioita työpajoissa.

Tapahtuman teemana on edistää yhteisöllisyyttä. Kaikissa työpajoissa on pyrkimyksenä käsitellä yhdenvertaisuutta ja eriarvoisuutta.

Monet tahot ovat halunneet tänä vuonna olla mukana tapahtuman järjestämisessä, kuten esimerkiksi Mikkelin taidemuseo.

–Yhteistyökumppanit ovat olleet meihin suoraan yhteydessä. Mikkeliläiset yritykset ja yhdistykset ovat havainneet, että kyseessä on toistuva tapahtuma, johon voi lähteä mukaan. Se on ollut todella kiva huomata, Mynttinen kertoo.

Pride järjestetään Mikkelissä, sillä sateenkariliput ovat Mynttisen ja Härkösen mukaan aiheuttaneet närkästystä ja ahdistusta vielä tänäkin päivänä.

Järjestäjät kokevat tämän kertovan siitä, että tapahtumalle on tarvetta.

–Ei oikein vieläkään tiedetä, mistä tässä on kyse. Pride on tarpeellinen niin kauan, kun se herättää närää ihmisissä.

Mikkeli Pride vetää väkeä pienemmiltäkin paikkakunnilta. Tukensa voi osoittaa tulemalla paikalle.

–Näin osoitat sateenkaari-ihmisille tukesi ja välität viestin, että he eivät ole yksin. Pride on aina ollut mielenosoitus.

Mikkeli Pride -tapahtumalla on ollut pieneksi kaupungiksi melko korkeat kävijämäärät.

Kuitenkin kesä ja sunnuntai uutena ajankohtana pitää järjestäjät jännityksessä.

–Ainakin Facebook-tapahtuman perusteella väkeä on tulossa.

Tapahtuma on saanut Mikkelin kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan myöntämän Kulttuurikannustimen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka