Rodergas vie tanssin luontoon

Mikkeliläisen tanssikoulun rehtori yllättää äänettömällä tanssiteoksellaan

Keskiviikon helteessä paistattelevassa Kirkkopuistossa vallitsee levollinen tunnelma. Puistonpenkeillä aurinkoisesta kesäpäivästä nautiskelee parikymmentä henkeä.

Tavanomaiselta vaikuttava puistohetki saa yllättävän käänteen, kun suihkulähteen vierustalle saapunut tanssija aloittaa kaikessa hiljaisuudessaan ja kenenkään arvaamatta esityksensä. Musiikkia ei tarvita, sillä tanssija löytää liikkeidensä inspiraation ympäristöstä.

Tanssija liikkuu sulavin askelin puiston laidalta toiselle hämmentyneiden katseiden seuratessa jokaista liikettä.

Jos joku tanssiesitys yllättää täsmäiskullaan, niin tanssikoulu Carmencitan rehtorin Carmen Rodergasin.

Natura Viva -niminen teos pohjautuu puhtaasti improvisaatioon ja käsittää kaikkiaan kahdeksan esitystä, joista viisi on vielä näyttämättä.

–Näissä esityksissä liike virtaa loputtomasti eräänlaisessa maisematanssissa, jonka impulssi tulee luonnon energiasta. On vapauttavaa tanssia ulkotilassa, jossa musiikkina toimii linnunlaulu ja muut luonnon tai ympäristön äänet, Rodergas selittää.

Hän kertoo, että ilmaisten esitysten ensisijaisena tarkoituksena on viedä tanssia sinne, missä ihmiset liikkuvat.

–Ajatuksena oli tehdä mahdollisimman ruohonjuuritason esitys, jossa onnistuin mielestäni hyvin. Tämä on mukava kulttuuripiristys, jota voi tulla seuramaan ilman minkäänlaista kynnystä.

Rodergas tanssii seuraavat Natura Viva -teoksen esitykset heinä-elokuun taitteen kieppeillä Kirkkopuiston lisäksi Ristiinassa, Anttolassa, Mikkelipuistossa sekä Savolinnassa.

–On aina paikasta ja ympäristöstä kiinni, millainen esityksestä muotoutuu. Puuhun en ole vielä kiivennyt, mutta tässähän on monta esitystä jäljellä, hän nauraa.

Etelä-Savon Kulttuurirahasto myönsi Rodergasille kolmen kuukauden työskentelyapurahan, jonka voimin myös Natura Viva -teos on toteutettu. Lisäksi Rodergasilta ilmestyy elokuussa kolme videoitua luontoaiheista tanssiteosta.

Carmen Rodergas tanssii Ristiinassa Brahentien leikkipaikalla 28.7. kello 16, Anttolan satamassa 29.7. kello 12, Savonlinnassa 30.7 kello 14, Mikkelin Kirkkopuistossa 31.7. kello 12 sekä Mikkelipuistossa 1.8. kello 14.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka