Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeli vastasi unelmiin

Rashid Hassan toteutti pitkäaikaisen haaveensa omasta parturiliikkeestä

Rashid Hassan, 39, avasi viikko sitten miesten hiustenleikkuuseen erikoistuneen parturin Mikkelin keskustaan Porrassalmenkadulle.

Kaze-niminen liike on nimetty Hassanin tyttären mukaan.

–Kaze tarkoittaa kurdin kielellä lettiä, joten päätin antaa sen parturikampaamolleni nimeksi.

Hassan on asunut jo 12 vuoden ajan Mikkelissä, joista ensimmäiset 11 vuotta hän vietti postinjakajan töissä Kouvolassa. Hassan on oleskellut Mikkelissä vasta parin viikon ajan ja pitää näkemästään.

Irakin kurditaustainen Hassan muutti Kouvolasta Mikkeliin, sillä koki, että Kouvola oli liian hiljainen kaupunki. Lisäksi Kouvolasta löytyi jo kaksi miesten hiuksiin erikoistunutta parturia.

–Mikkelissä ei vielä ollut pelkästään miesten hiustenleikkuuseen erikoistunutta parturia. Halusin jotain omaa, joten päätin perustaa oman parturikampaamon tänne Mikkeliin.

Minä rakastan tehdä töitä.

Hassan on käynyt yksityisen kampaajakoulun ja kertoo nauttivansa kovasti työstään.

–Minä rakastan tehdä töitä. Olisin halunnut avata oman parturikampaamon jo aikaisemmin, mutta minulla ei ollut siihen aikaa.

Parturihaave sai odottaa, sillä Hassanilla on vaimo ja pieni tytär.

Nyt kun tytär on jo hieman kasvanut, oli Hassanin mahdollista toteuttaa unelmansa omasta parturiliikkeestä.

Miesten hiuksia on Hassanin mukaan haastavampaa leikata kuin naisten. Kuitenkin miesten tukan leikkuussa menee yleensä vain noin parikymmentä minuuttia.

Tällä hetkellä Hassan työskentelee yksin, mutta mikäli asiakasluku kasvaa, aikoo hän etsiä uuden työntekijän yritykselleen.

Hassan tekee myös parran muotoiluja sekä skin fade -leikkauksia.

–Suomalaisiin vaaleisiin hiuksiin on helpompi tehdä tarkkuutta vaativia leikkauksia, kun taas tummempien hiusten leikkaamisessa menee kauemmin aikaa.

Hiustenleikkuuseen pääsee ilman ajanvarausta.

–Joskus asiakas tulee kysymään, että voiko hän istua suoraan parturituoliin ja vastaan, että kyllä voi, Hassan naurahtaa.