Mikkelissä on hyvä syke

Helsinkiläinen musiikin maisteri viihtyy kesätöissä Etelä-Savon metsissä

Helsinkiläinen Vesa Holopainen on mielestään unelmatyössään. Sarita Piipponen

Sarita Piipponen

Helsinkiläislähtöisen Vesa Holopaisen, 31, kesä vierähtää Etelä-Savon metsissä. Metsätalouden insinööriopiskelija arvioi ostoleimikoita Stora Enson leivissä.

Viime kesän Holopainen oli Stora Enson Porvoon toimipisteessä työharjoittelussa. Täksi kesäksi hän palasi Mikkeliin, missä hän on viettänyt viimeiset kolme vuotta metsätalousinsinööriopintojen parissa.

–Ensi vuonna olisi tarkoitus valmistua.

Holopaisen mielestä Mikkelissä on hyvä syke. Tähtäimessä oli päästä nimenomaan Stora Ensolle Mikkelin toimistolle. Hän on visioinut, että voisi jäädä kaupunkiin pitemmäksikin aikaa asumaan.

Stora Ensolle Holopainen hakeutui monipuolisen työn toivossa.

–Isossa firmassa on mahdollista nähdä ihan kaikkea, mitä metsäalaan liittyy.

Lähes joka päivä laastareita joutuu laittamaan käsiin.

Puukuitu taipuu nykyään moneksi, joka kiinnostaa myös Holopaista itseään. Hänellä on päällään esimerkiksi Stora Enson puukuidusta tehty t-paita.

–Tällaisia kaikkia innovaatioita on tulossa ja on mielenkiintoista päästä seuraamaan sivusta sen kehitystä.

Valmistumisenkynnyksellä oleva Holopainen on päässyt tekemään tänä kesänä metsäasiantuntijan töitä, joihin kuuluvat esimerkiksi puun ostaminen, metsäpalveluiden myynti ja asiakkaiden kontaktointi.

Työ Stora Ensolla on vastannut odotuksia. Holopainen tiesi, että työssä vietetään paljon aikaa ulkona, mikä on hänelle mielekästä puuhaa.

–Se oli minulle tälle alalle lähtemiseenkin isoimpia syitä.

Tavanomainen työpäivä alkaa toimistolta. Sähköpostien lukemisen jälkeen Holopainen tarkistaa kohteiden kartat ja reitit valmiiksi, ettei kesken matkan tarvitse sählätä navigaattorin kanssa.

Aikaisemmalta koulutukseltaan Holopainen on musiikin maisteri. Maisteriopinnot hän suoritti Tanskassa, joissa vierähti muutama vuosi.

Holopainen ehti tehdä kitaransoiton opettajan töitä kuusi vuotta, kunnes hänelle sattui kohtalokas tapaturma.

Kun Holopainen suoritti vuonna 2017 asepalvelusta, hänen vasen ranteensa murtui niin pahasti, että häneltä meni työkyky.

–Sitten täytyi lähteä uudelleen koulunpenkille.

Holopainen pystyy soittamaan omaksi ilokseen.

Väistämättömästä alanvaihdosta huolimatta, Holopainen sanoo olevansa tällä hetkellä unelma-ammatissaan. Metsäasiantuntijan urasta haaveileville Holopainen antaa yhden vinkin:

–Tässä työssä täytyy viihtyä ulkona, eikä saa pelätä hyönteisiä tai sadetta. Välissä mennään paksujenkin oksien läpi, eli lähes joka päivä laastareita joutuu laittamaan käsiin. Että jos sellaisesta tykkää niin sitten ehdottomasti kyllä voin suositella tätä alaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka