Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loistava lopputyö

Koko kansan latumestari Pekka Turunen vaihtaa vapaalle

Pekka Turusen, 65, erinomaiseksi lopputyöksi voi luonnehtia Kalevankankaalle valmistunutta uutta jalkapallohallia. Turunen siirtyy eläkkeelle heinäkuun alussa.

Projektipäällikkönä hallin valmistumista luotsannut Turunen sanoo urakkaa moni-ilmeiseksi.

–Valmistelut ja rakentamisen aloittaminen vaati aikamoisen ponnistuksen ja vääntämisen kunnes kaikki alkoi loksahdella kohdalleen niin rahoituksen kuin koko projektin osalta.

Turunen on kiitollinen kaupungin päättäjille sekä koko työryhmälle. Rakentamisen käynnistyttyä kaikki on sujunut koronasta huolimatta kiitettävästi ja ilman viivästyksiä.

Työelämänsä isoiksi onnistumisiksi hän nimeää Kontiolahdella ensimmäisen nurmijalkapallokentän rakentamisen, Mikkelin ulkoilureittien peruskunnostus ja uusien rakentaminen, tekolumen varastoinnin ja ladun toteuttaminen, Mikkelin jäähallin saneerauksen ja viimeisenä Urpolan avotekojääkaukalon.

Mikkelin kaupungin ja maalaiskunnan palveluksessa Turunen on työskennellyt reilut parikymmentä vuotta liikuntapaikkapäällikkönä ja liikunta- ja kenttämestarina. Varhaisempia työvuosia kertyi 17 vuotta Kontiolahden kunnan ja 11 vuotta Hartwall Oy:n palveluksessa.

Turunen harjaantui ladunteon vastuuseen.

Koko kansan ”latumestarina” tunnettu Pekka Turunen harjaantui ladunteon vastuuseen jo kotikunnassaan Kontiolahdella erityisesti ampumahiihdon olosuhteiden rakentamisessa lajin Maailmancupin merkeissä.

Ei iso, mutta merkittävä kohde oli Turusen mukaan myös vuonna 2016 Urskin remontin yhteydessä toteutettu ylätasanteen hiihtoladun pohjan rakentaminen, josta kiitollista palautetta on tullut maastohiihtoa harrastavilta mikkeliläisiltä.

Omiin keskeisiin liikuntaharrastuksiin lukeutuvat nykyään avopuolison kanssa sulkapallo ja retkiluistelu talvella. Nuoruusvuosina harrastuksiin kuuluivat jääkiekko, jalkapallo pelaajana ja valmentajana sekä moottoriurheilua.

Pekka Turunen asuu Juvalla Jukajärven rannalla avopuolisonsa kanssa.

Jalkapallohalli on valmis

Mikkelin uusi jalkapallohalli Kalevankankaalla on huippumoderni, energiatehokas ja turvallinen ylipainehallikokonaisuus, joka sisältää kaiken tarvittavan harjoittelusta turnauskäyttöön.

Hallin koko on 120 x 80 metriä ja sen päähän on istutettu noin 400 neliömetriä sosiaalitiloja neljälle joukkueelle, erotuomareille ja kioskikäyttöön.

Halli sisältää tarvittavat tekniset tilat modernille koneistolle ja muille järjestelmille sekä huoltotunnelin otteluiden, tapahtumien ja huollon järjestämiseen. Jalkapallohalliin saa turvallisuusmääräysten rajoissa ottaa 800 henkeä.

Jalkapallokenttä on korkeimman FIFA luokituksen täyttävä ympäristöystävällisellä täyttöaineella ja alapuolisella joustolla varustettu tekonurmi. Pelikentän koko 66 x 105 metriä, mikä tarjoaa huippuolosuhteet kaikille sarjatasoille. Kentän vierellä on runsaasti tilaa lämmittelyyn ja katsomoille.

–Hallin paineentuoton ja lämmityksen energiatehokkuuteen on panostettu vahvasti. Seinärakenteessa on tämän hetken tehokkain ilmalla toteutettu kaksoiskalvorakenne, joka minimoi ilman liikkumattomuuden rakenteessa ja parantaa sen eristävyyttä vaihtelevissa olosuhteissa, korostaa projektipäällikkönä toiminut Pekka Turunen.

Pukuhuonetilat on sijoitettu hallin pysäköintipaikan puoleiseen päätyyn. Sisätiloja valaisee laaja kattoikkuna, joka tuo runsaasti luonnonvaloa sisälle. Kangasrakenteen valintojen lisäksi halli sisältää portaattomasti säätyvän, energiatehokkaan LED-matriisivalaistuksen.

Mikkelin kaupungille uusi jalkapallohalli maksoi 3,6 miljoonaa euroa. Kaupunki sai 150 000 euron valtiolta avustuksen pallokentän hiekkanurmen kustannuksiin.