Metatavun megaloikka

Pääomarahasto tekee ensimmäisen sijoituksensa kasvuyhtiöön Mikkelissä

Metatavu Oy:n toimitusjohtaja Jera Lauha on tyyväinen, että maakunnallinen pääomasijoitusyhtiö luottaa vankasti hänen yritykseensä. Tapio Honkamaa

Tapio Honkamaa

Mikkeliläinen ohjelmistotalo Metatavu Oy tavoittelee isoa kasvuharppausta. Toimitusjohtaja Jere Lauha uskoo, että kolmessa vuodessa yhtiön nykyinen henkilöstö vähintään tuplaantuu 30 työntekijään.

Kasvua tukee Etelä-Savon pääomasijoitusrahaston Metatavuun tekemä sijoitus. Metatavu on kansainvälisen pääomasijoitusyhtiö Redstonen hallinnoiman rahaston ensimmäinen sijoituskohde.

Viitisen vuotta sitten perustettu Metatavu on kasvanut ja kannattanut koko toimintansa ajan. Viime vuoden liikevaihto oli 900 000 euroa ja liiketulos runsaat 100 000 euroa. Työntekijöitä on 15.

– Viime vuoden liikevaihdon kasvu oli 85 prosenttia. Olemme kasvaneet tähän asti tulorahoituksella, mutta rahoitus ja uudet verkostot mahdollistavat entistä voimakkaampaa kasvua.

Lauha sanoo, että Metatavun tavoitteet ovat korkealla. Hän odottaa, että yhtiön liikevaihto on kolmen vuoden kuluttua vähintään kolme miljoona euroa ja henkilöstön määrä 30 henkeä.

Pääomarahaston sijoituksen myötä Metatavu aikoo mm. käynnistää isomman kehityshankkeen ja panostaa rekrytointeihin. Samalla Metatavun hallitukseen tulevat Redstonen Oskari Lehtonen sekä TietoEVRYn Tero Saksman, jotka tuovat mukanaan strategista osaamista ja toimialan tuntemusta.

Metatavun tavoitteet ovat korkealla.

Metatavun pääomistajia ja yrittäjiä ovat yrityksessä työskentelevät Antti Leppä ja Heikki Kurhinen. Myös Lauhalla ja Mikko Lammella on pienet osuudet. Osuuden omistaa sijoituksen jälkeen myös Etelä-Savon pääomarahasto.

Yhtiön toiminta saattaa laajentua naapurikaupunkeihin, mutta ydin pysyy Mikkelissä. Lauha on hyvin tyytyväinen kotikaupungin sijaintiin ja yhteistyöhön kehitysyhtiö Miksein ja Xamkin kanssa

–Ammattikorkeakoulu on hyvä yhteistyökumppani, mikä on taannut junioritason työvoiman saannin. Kokeneempia sovelluskehittäjiä on toki hankalampi löytää, mutta kyllä olemme heitäkin löytäneet.

Pääomarahaston käynnistämisessä vahvasti mukana ollut Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin on tyytyväinen rahaston ensimmäiseen sijoitukseen.

– On hienoa, että Etelä-Savon pääomasijoitusrahaston ensimmäinen sijoituskohde on nimenomaan Metatavu. Yrityksen viisivuotinen taival on ollut kaikilla mittareilla mitattuna nousujohteinen . Sijoitus antaa varmasti lisävirtaa vielä isompaan kasvuun, sanoo Niittuaho-Nastolin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka