Kesätyö toi Mikkeliin

Sarita Piipponen aloitti Kaupunkilehden kesätoimittajana

Sarita Piipponen työskentelee Kaupunkilehdessä elokuun lopulle saakka. Anni Suomela

Anni Suomela

Mikkelin Kaupunkilehti on saanut kesän ajaksi uuden vahvistuksen tiimiinsä. Tamperelainen Sarita Piipponen, 30, työskentelee lehden kesätoimittajana elokuun lopulle.

Hänen työpanostaan nähdään Kaupunkilehden sivuilla myös kuvajournalismin muodossa.

Alkujaan Rovaniemeltä kotoisin oleva Piipponen opiskelee parhaillaan kolmatta vuotta Tampereen yliopistossa visuaalisen journalismin maisteriohjelmassa.

–Odotan innolla, että pääsen kesätyössäni vaikuttamaan lehdentekoon niin sisällöllisesti kuin visuaalisestikin. Valokuvaaminen luonnistuu minulta jo valmiiksi, mutta toiveissani on kehittyä kirjoittajana, Piipponen sanoo.

Lehtityöstä Piipposella on myös aiempaa kokemusta. Hän on ollut kesäkuvaajana sanomalehti Keskisuomalaisessa ja kuvaajaharjoittelussa Kauppalehdessä.

–Uskon, että aikaisemmista kokemuksistani lehtityön parissa on paljon hyötyä myös Kaupunkilehden työtehtävissä.

Toiveissani on kehittyä kirjoittajana.

Mikkeli ei ole Piipposelle entuudestaan tuttu kaupunki.

–Mikkeli on suurempi ja vilkkaampi kuin odotin. Muutin tänne reilu viikko sitten yksinomaan kesätyön perässä. Syksyllä palaan takaisin Tampereelle opintojen äärelle.

Pisteitä Mikkeli saa erityisesti satamasta, Kenkäveron alueesta ja Naisvuoren näkötornista.

–Ne tekivät minuun vaikutuksen. Seuraavaksi suunnitelmissa on tutustua Emolan puutaloalueeseen, kirjastoon ja museoihin.

Vapaa-aikaansa Piipponen viettää mielellään liikunnan ja kulttuurin parissa.

–Harrastan esimerkiksi tanssia, musiikkitapahtumia ja elokuvia. Tarkoituksenani on syventyä näiden harrastusten pariin myös täällä Mikkelissä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka