Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei ihan tavallinen linjuri

Miikka Lammetvuoren bussissa voi saunoa ja juhlia

Keskiviikon auringossa Mikkelin satamassa paistatteleva tummanpuhuva bussi kerää katseita. Mikkeliläisen Miikka Lammetvuoren omistamalla menopelillä onkin reilusti kokoa ja näköä.

Yli 14 metriä pitkän ja nelisen metriä korkean bussin kylkeen teipattu logo antaa osviittaa siitä, mitä komeus kätkee sisäänsä.

Luxus Saunabussiksi nimetyn bussin sisuksista löytyy puusauna kylpytiloineen, pukuhuone, hotellitason wc sekä oleskelutilaa. Löytyypä bussista myös kaksi maakuupaikkaa.

–Ei tämä ihan jokaisesta kolosta mahdu. Välillä joutuu suunnittelemaan reittejä ihan urakalla, nauravat Lammetvuori ja bussin vakiokuljettaja muusikko Heikki Tolari.

Liikkuva löylyhuone on Lammetvuoren ylpeys ja silmäterä. Savonlinjalle Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi alkujaan tehdyn bussin rakensi siilinjärveläinen Mika Kosunen vuonna 2017.

Kaikki on viimeisen päälle.

–Tämä on rakennettu ihan tavallisesta linjurista. Kuulemma työtunteja kertyi 1500, Lammetvuori kertoo.

Hän itse osti bussin huutokaupasta viime kesänä.

–Teki mieli keksiä jotain ihan uutta, kun koronan myötä silloiset työt alkoivat hyytyä. Ostin sitten bussin, nauraa rakennusalan yrittäjänä aiemmin toiminut Lammetvuori.

Tarkkaa kauppahintaa mies ei paljasta, mutta muotoilee pulittaneensa bussista järkyttävän hinnan.

–Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen ostokseen.

Kauppojen jälkeen Lammetvuori ideoi bussille uuden ulkoilmeen. Logon suunnittelusta vastasi mikkeliläinen mainostoimisto Groteski, ja teippaukset bussiin hoiti Mainospuu.

–Kaikki on ulkoasua myöten viimeisen päälle. Bussissa on myös huippulaadukkaat äänentoisto- ja karaokelaitteet. Valikoimasta löytyy noin 10 000 biisiä, mutta toki asiakkaat voivat laittaa musiikkia myös omilta listoiltaan.

Bussia kaikkine herkkuineen pystyy vuokraamaan juhliin tai ihan vain illanistujaisiin. Kuuden tunnin liikkuva saunareissu maksaa tuhat euroa.

–Hinta pitää sisällään kaiken kuskista bensoihin ja pyyhkeistä polttopuihin. Asiakkaan ei tarvitse tuoda mukanaan kuin omat janojuomat ja kaverit. Anniskeluoikeuksia meillä ei ole.

Kyytiin mahtuu enintään 21 henkilöä, mutta suositus on kymmenelle hengelle.

Puulämmitteisen saunan löylyistä voi nauttia neljästä viiteen henkilöä kerrallaan.

–Ja vastojakin löytyy tarvittaessa. Saunomisen kyljessä on mukava ihastella Suomen maisemia. Ja on muuten hyvät löylyt, Lammetvuori lupaa.

Vaikka saunabussin kotitalli sijaitsee Mikkelissä, kulkee se tarvittaessa ympäri Suomea.

–Mennään sinne, minne asiakas haluaa. Voidaan ihan vain ajella tai pysähtyä johonkin mukavaan paikkaan vaikkapa grillailemaan. Kaasugrilli kulkee matkassa mukana.