Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peräpään valvoja: Hoppee ei oo häppee, paitsi vaaleissa. | Peräpään valvoja: Hoppee ei oo häppee, paitsi vaaleissa.

Valtuustokausi päättyi hiukan liian aikaisin, sillä Mikkelissä jäi ihan vaan muutama asia hoitamatta. Niinpä elokuussa aloittava seuraava valtuusto pääsee heti kättelyssä ratkomaan kysymystä itäisen alueen kouluista ja päiväkodeista.

Mikkelin talouskin jäi panematta tällä valtuustokaudella kuntoon. Seuraavaa valtuustoa ei enää pelasta mikään. Numerot on saatava ojennukseen tai muuten paikalle saapuvat valtiovarainministeriön agentit.

Onko se hauskaa, sitä voi kuulostelle Pertunmaalta. Ministeriön remonttimiehet opastavat parhaillaan perutunmaalaisia, miten säkki oikeasti laitetaan suuta myöten.

Talousremonttiin liittyy energiaosakkeiden myynti, jota poliitikot jostakin syystä kutsuvat lempinimellä ”tase-erien tarkastelu”.

Mikkelin päättäjät ovat jumittuneet ajatukseen, että lihoiksi pannaan Suur-Savon Sähkön osakkeita joko yhteistyössä Capmanin tai muiden kuntaomistajien kanssa.

Yllättävän paljon tuntuu olevan kannatusta juuri Capmanilla, joka heiluttaa setelitukkoa nenän edessä.

Houkutus on suuri, mutta silti on hyvä muistaa, että kansainvälinen sijoitusyhtiö pyrkii rahastamaan sijoituksistaan 5–7 vuodessa niin paljon kuin mahdollista.

ESE sen sijaan saa operoida kaikessa rauhassa, kun valtuutettu toisensa perään on vannonut ikuisen uskollisuudenvalan kaupungin omalle energiafirmalle.

ESE:llä on edessä isoja kysymyksiä, mutta onneksi yhtiöllä on kokenut hallitus. Porukassa taitaa olla lähes yhtä paljon yli kuin alle 70-vuotiaita jäseniä.

Mistä kasvua ja kannattavuutta, se on ESE:n iso kysymys. Kaukolämmön myynti ei kasva. Polttoaineissakin on pulmansa, kun turpeesta on pakko luopua ja polttopuusta on pulaa.

Osingoille ahnas omistaja on imenyt ESE:n rahavarat kuiviin. Viime vuoden tappion jälkeen kaupunki sentään hiukan joustaa osinkovaateestaan.

Mikä on tie tulevaisuuteen siten, että ESE:n arvo nousee eikä katoa? Onko tosiaan, niin ettei Suur-Savon Sähkön ja ESE:n yhteistyön mahdollisuuksia kannata kunnolla käydä läpi?

Mikkelin näkyvyys näyttää kohenevan. Kuntamarkkinoinnin vuoden 2021 SM-kilpailun finalistien lista on julkistettu.

Joukossa ovat muun muassa Iisalmi, Jyväskylä, Lahti, Kouvola ja Imatra, joka muuten pääsi mukaan kampanjalla, jossa kehuttiin uutta puukoulua.

Ja onhan siellä myös Mikkelin kaupunki, joka juhlisti viime vuonna syntymäpäiväänsä 7.3. saunatapahtumalla torilla. Kylpemään pääsi kuka vaan ilmaiseksi.

Kilpailuun osallistui 46 työtä. Kilpailun palkinnot jaetaan Kuntamarkkinoilla Helsingissä 15. syyskuuta. Onnea matkaan Mikkeli!

Vielä ehtii vaalitenttiin. Mikkelin kuntavaalien livepaneeli esitetään Youtubessa Meijän Mikkeli -kanavalla tänään keskiviikkona klo 16.30–18.

Tentattavina ovat kuuden valtuustopuolueen (kesk., kok, kd, ps, sd, vihr.) edustajat.

Paneelin juontavat Etelä-Savon urheilutoimittajien Antero Heikkinen, Heino Lipsanen ja Heikki Siitonen. Liven tuottajana toimii Hannu Korhonen.