Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osaava Pursiala pärjää

Timo Saahko: Mölnlycken Mikkelin tehtaan kasvutahti pysyy vahvana

Timo Saahko muistaa pitkään päivämäärän 1. kesäkuuta 2021. Tuolloin hän tuli olleeksi viisi vuotta Mikkelissä Mölnlycke Healt Care Oy:n johdossa ja sai valmiiksi eMBA-tutkinnon Jyväskylän yliopistossa.

Sitten samaan päivää osui vielä julkistus, jossa Mölnlycke Healt Care ilmoitti maailman laajuisesta organisaatiomuutoksesta. Saahkon vastuu kasvaa Mikkelistä ja Suomesta koskemaan konsernin koko haavanhoitotuotantoa.

– Suoraan sanottuna kyllä hieman jännittää, sanoo Saahko, joka aloittaa uudessa tehtävässä heinäkuun alussa.

Saahkon esimies on jatkossa Atlantassa Yhdysvalloissa. Matkustamista on tiedossa paljon, mutta koti ja työtuoli pysyvät Mikkelissä.

Saahko on vetänyt Mölnlycken liiketoimintaa Suomessa ja Mikkelissä viisi vuotta. Kasvu ja kannattavaisuus ovat olleet erittäin hyvässä mallissa.

Pursialan tehdas Mölnlycken haavanhoidon tuotantolaitoksista suurin. Työntekijöitä on 550.

Olen henkilö­kunnasta hyvin ylpeä.

–Pursiala on konsernin mallitehdas. Se on erittäin hyvässä iskussa. Olen tehtaasta ja henkilökunnasta hyvin ylpeä.

Saahko sanoo, että tuotantoa on Pursialassa viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana systemaattisesti parannettu koko henkilöstön voimin. Se on Mikkelin vahvuus myös jatkossa.

–Hyvä koulutustaso ja osaaminen ovat vahvuuksia, joihin voimme luottaa. Kun kehittäminen on koko organisaation asia, saadaan tuloksia.

Myös Suomen korkeita kustannuksia on mahdollista hillitä. Saahko sanoo, että Mikkelissä on viidessä vuodessa parannettu kustannustehokkuutta 20 miljoonalla eurolla, mikä näkyy parantuneena kilpailukykynä.

Menestys on tuonut mukaan sen, että konserni on viime vuosina suunnannut Mikkeliin merkittävästi uusia investointeja. Tänä vuonna ohjelmassa on 9 miljoonan euron investoinnit. Ensi vuodeksi investointiesitys on noin 7 miljoonaa euroa.

–Seuraavan viiden vuodan aikana Mikkelin tehtaaseen investoidaan 5–10 miljoonan euron vuositahtia, Saahko sanoo.

Mikkelin lisäksi ovat asiat Saahkon mukaan hyvässä mallissa myös Tanskan ja Englannin tehtailla. Tekemistä on eniten Yhdysvalloissa, minne Mikkelin kokemuksilla on käyttöä.

–Pursialan osaamista ja osaajia voimme hyödyntää, kun kehitämme haavahoitotoimialamme muita yksiköitä.