Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peräpään valvoja: Tykkäätkö enemmän vaaleista vai tummista?

Moni on voinut jo kyllästyä jauhamiseen pääministerin aamiaisesta. On siis aika mennä eteenpäin ja kääntää katse pääministerin päivälliseen.

Mitä Mikkelin kaupunki ja Etelä-Savon maakuntaliitto tarjosivat Sanna Marinille (sd) Mikaelin päivällispöydässä maanantaina illansuussa? Siinäpä kysymys!

Arvovieras sai syödäkseen aterian, jossa alkuruokana oli grillattua kotimaista juustoa ja tuoreparsasalaattia.

Pääruokana oli paikallista luomu maa-artisokkakeittoa ja sieni-varhaiskaali ruiskukkonen. Jälkiruokana nautittiin paikallisen konditorian raparperipiiras.

Tyylikäs menu, joka nosti esiin paikallisia tuotteita ja tuottajia. Makoisaa ja edullista.

Mikkeli yritti vuosia toteuttaa suunnitelmaa, jossa Varastokirjasto olisi siirretty Kuopiosta Mikkeliin Memory Campuksen yhteyteen.

Kolme kulttuuriministeriä vuorollaan leikki kuollutta, kun Mikkelin edustajat yrittävät selittää, miten erinomainen idea siirto olisi.

Ei auttanut, vaikka suunnitelman takana oli Kansalliskirjasto, Kansallisarkisto ja valtiovarainministeriön laskelmat.

Eniten Mikkelissä sieppasi, ettei maakunnan oma ministeri Hanna Kosonen (kesk) ottanut siirtoa kuuleviin korviinsa. Lopullisesti siirron torppasi Annika Saarikko (kesk) palattuaan ministeriksi viime syksynä.

Viime viikolla Saarikko siirtyi sitten uralla eteenpäin, kun hänestä tuli valtiovarainministeri. Samalla saatiin valoa siihen, miksi Kuopion silmille ei hypitä.

Saarikon erityisavustajaksi nimitettiin näet muuan Antti Kivelä Kuopiosta. Kivelä on ammatiltaan kardiologi, siis sydänlääkäri.

Tässä yhteydessä on vielä merkittävämpää on, että Kivelä on Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja vieläpä keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja.

KYS:n sydänkeskuksen apulaisylilääkärinä toimiva Kivelä lienee aivan kelpo välskäri, mutta Kuopion lobbarina hän on aivan erinomainen.

Kun Kivelän läheinen suhde Saarikoon selvisi, ei enää ihmetytä, että Mikkeli ehdotukset törmäsivät seinään.

Kuopion osakkeet sen sijana vaan nousevat, kun Kivelä on nyt aivan piikkipaikoilla valtakunnallisessa politiikassa.

Peitsarin päiväkodin lapset pääsivät tiistaiaamuna puutarhatöiden makuun. Mikkelin Puutarhayhdistys lahjoitti päiväkodille istutustöitä varten lavankauluksia, multaa ja muita puutarhatuotteita. Puutarhayhdistyksen lahjoituksen saivat myös Touhula Huusharju, tiedepäiväkoti Sirius ja Anttolan päiväkoti.

Viime kesänä Puutarhayhdistys teki vastaavanlaisia lahjoituksia palvelutaloihin. Tarkoituksena on yhdistyksen puheenjohtajan Sari Pesosen mukaan piristää ihmisiä koronan keskellä ja tarjota mukavaa tekemistä.

Lopuksi lämpimät onnittelut maavoimien komentajalle, kenraaliluutnantti Petri Hulkolle.

Vapaudenristin ritarikunnan suurmestari, Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt hänelle 4. kesäkuuta sotilaallisista ansioista 1. luokan Vapaudenristin miekkoineen ja rintatähtineen.