Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Vähän huono hetki

Maakunnissa pääministerin vierailu koetaan kuin piispan käynti pappilassa tai Yhdysvaltain presidentin visiitti Tallinnassa.

Aamiaiskohun keskellä painivan Sanna Marinin (sd) odottamaton ilmaantuminen Mikkeliin maanantaina ei kuitenkaan olisi voinut osua huonompaan saumaan.

Pääministeri kuskattiin tummennettujen lasien takana mustalla autolla Mikaeliin, jossa hän tapasi maakunnan ja kaupungin johdon. Puolentoista tunnin jälkeen matka jatkui Helsinkiin. Siinä se.

Mikkelille ja maakunnalle on erittäin tärkeää saada viestiä perille suoraan valtakunnan huipulle. Nytkin puheita pidettiin ja muistioita luovutettiin, mutta olivatko pääministerin mietteet ajoittain muualla?

Mikkeliläiset olisivat varmasti mieluusti tavanneet karismaattisen pääministerin torilla. Nyt se jäi kokematta koronaan vedoten.

Paikallinen medianäkyvyyskin jäi valtioneuvoston kanslian tiukan ohjeistuksen takia vaisuksi.

Korona selittää osan varovaisuudesta, mutta ei kokonaan. Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) patsasteli viikonvaihteessa Kuopion torilla tapaamassa savolaisia.

Toista viikkoa jatkuneen aamiaiskohun pyörteissä on hyvä muistaa, ettei Marin ole tehnyt mitään väärää.

Mistä siis moinen mekkala? Kun tulee ilmi, että huippupalkkainen poliitikko nauttii isoa verottonta etua, niin toki se kirpaisee muitakin kuin oppositiota.

Moni eläkeläinen saattaa tuumia, onko nuori pääministeri ehtinyt irtautua suomalaisten todellisuudesta niin, ettei 845 euron veroton ateriaetu tunnu missään.

Marinin hallitus tunnetaan melko huolettomasta suhtautumisesta valtiontalouteen. Myös pääministerin veronkorotuspuheet ovat tuoreessa muistissa.

Kansalaisia voi mieityttää, mihin kaikkeen heidän kasvavaa verotaakkansa pitää riittää.

Ateriakohu laantunee viimeistään vaalien jälkeen.

Voi olla, että Marin puolueineen maksaa siitä vaaleissa jonkin hinnan.

Pääministeri on kaiken tohinan jälkeen yhtä kohua viisaampi. On hyvä, jos hän pääsee nopeasti eteenpäin ja hoitamaan tärkeämpiä tehtäviä.

Toivottavasti Sanna Marin saadaan mahdollisimman pian uudelle ja täysipainoiselle vierailulle Mikkeliin.