Upseerikerhosta päiväkodiksi

Huiskilo saa uudet tilat vanhan kasarmin arvorakennuksesta

Sanna Sensio (vas.) ja Soila Järvinen odottavat innolla elokuuta, jolloin päiväkoti Huiskilo pääsee muutamaan uudistettuihin tiloihin vanhalle kasarmialueelle. Tapio Honkamaa

Tapio Honkamaa

Vanhan kasarmin yli satavuotias toimiupseerikerho on kulkenut pitkän tien. Uusi vaihe koittaa elokuussa, kun peruskorjattuun taloon muuttaa päiväkoti Huiskilo.

Sanna Sensio ja Soila Järvinen perustivat päiväkoti Huiskilon vuonna 2016. Nuijamiehenkadulla tähän saakka toimineessa päiväkodissa on ollut paikka 21 lapselle.

Muuton myötä sekä lasten että työntekijöiden määrän yli kaksinkertaistuu. Hoitopaikkoja tulee 50, ja työntekijöiden määrä kasvaa nykyisestä kolmesta seitsemään.

–Esikoululaisten ja 1–3-vuotiaiden ryhmät ovat syksyksi täynnä. 3–5-vuotiaisiin mahtuu vielä muutama lapsi. Sensio sanoo.

Sensio ja Järvinen ovat koulutukseltaan varhaiskasvatuksen opettajia. He ovat tyytyväisiä päätökseensä ryhtyä yrittäjiksi.

–Olemme saaneet tehdä lasten parissa sellaista työtä, jota olemme halunneetkin tehdä.

Saamme peruskorjatun arvorakennuksen.

Huiskilolle on jatkuvasti riittänyt lapsia. Sensio ja Järvinen sanovat, että pienen päiväkodin etu on tiivis yhteys vanhempiin ja myös isovanhempiin, joille Huiskilo järjestää taas koronan hellitettyä omia tapahtumia.

Huiskilo oli etsinyt uusia tiloja jo jonkin aikaa, koska nykyisessä paikassa ei ollut varaa kasvuun. Päiväkoti halusi pysyä keskustassa, jonne monien vanhempien on helpointa tuoda lapsia.

–Keskusta-alueelta ei ottanut millään löytyäkseen sopivaa paikkaa, mutta onneksi Kampuskiinteistön Juha Paanila sitten tarjosi tätä, Sensio sanoo.

Uudessa paikassa päiväkodin tilat kasvavat huomattavasti. Käyttöön tulee myös muun muassa liikuntasali.

–Odotamme kovalla innolla, että pääsemme muuttamaan. Saamme hienosti peruskorjatun arvorakennuksen, joka soveltuu meille erinomaisesti, sanoo Järvinen.

Entisen toimiupseerikerhon talon vanhin osa on yli 100-vuotias. Tuorein osa on 1940-luvulta. Rakennuksen ulkoasu on kaavalla suojeltu.

Etelä-Savon Kampuskiinteistöjen kuntayhtymän johtajan Juha Paanilan mukaan viimeksi talossa on ollut opiskelijoiden kerhotoimintaa, joka loppui viitisen vuotta sitten.

–Koska rakennuksella on suojeluvelvoite, päädyimme remontoimaan sitä. Kaksi vuotta sitten alkanut remontti valmistuu kesäkuussa.

Remontin hinta nousee Paanilan mukaan yli miljoonaan euroon. Yli 400-neliöinen rakennus kokee perusteellisen korjauksen.

–Olen lopputulokseen tyytyväinen myös sikäli, että olemme voineet toteuttaa suojelumääräysten henkeä. Hyvä, terve puurakennus soveltuu erinomaisesti päiväkodin käyttöön, Paanila sanoo.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka