Hyvän mielen ryhmä

Miun Vanha Mikkeli saavutti Facebookissa 10 000 jäsenen rajan

Tuuli Vainio on vanhan Mikkelin ystävä. Yksi mieluisia paikkoja on vanha kasarmialue, jossa hän on aikanaan myös asunut. Tapio Honkamaa

Tapio Honkamaa

Tuuli Vainiolla oli Mikkelin Tuskussa viime viikon tiistaina kello 21 juhlahetki. Hänen Facebookiin perustamansa Miun Vanha Mikkeli -ryhmään hyväksyttiin 10 000:s jäsen.

–Tuntuu hyvältä. Teki mieli poksauttaa kuohujuomapullo, mutta paremman puutteessa join simaa, naurahtaa Vainio päivää myöhemmin rivitalokotinsa keittiössä.

Vainio perusti ryhmän mielijohteesta syyskuussa 2018. Hän halusi kokoon joukon, jossa ei ole vihaa eikä vainoa, vaan hyvä ja rento meininki.

–Halusin ryhmän, jossa voi jutella rauhassa ja jakaa muistoja ja kuvia.

Konkreettisin syy ryhmän syntyyn oli Vainion halu saada valokuvia lapsuutensa Mikkelistä. Hän kaipasi muistoja varsinkin Mikrankulmasta, josta hänellä on lämpimiä kokemuksia.

–Nopeasti kuvia rupesikin tulemaan, ja sain nähdä taas tuttuja maisemia,

Teki mieli poksauttaa kuohujuomapullo.

Mikrankulman lisäksi Vainio haluaisi nähdä kuvia Suur-Savon rullaportaista ja yläkerran jätskibaarista

–Vielä ei kyselyistä huolimatta ole tärpännyt, mutta uskon, että jossakin kotialbumeissa kuvia on tallella.

Ryhmän perustaminen on antanut perustajalleen paljon. Hän sanoo uudistaneen vanhoja tuttavuuksia ja saaneensa uusia. Ryhmän henkeä hän kiittelee vuolaasti.

–Ihmettelen, miten hyvin alkuperäinen ajatus on säilynyt. Nämä ihmiset ovat ihania

Moderoinnin tarve on ollut vähäinen. Ylläpidossa Vainiolla on apunaan Ismo Funke, Sini Miettinen, Hansu Saarinen ja Olli Jorva.

–Tärkein sääntö on, että tämä on hyvän mielen ryhmä, jossa kaikilla pitää olla hyvä ja turvallinen olo.

Sini Miettinen on hänkin liittynyt mukaan vaalimaan kotikaupunkinsa muistoja. Hän on syntynyt ja kasvanut Mikkelissä. Lapsuuden hän asuin Vanhalla Kasarmilla ja Tyrjänlinnassa.

–Valokuvat ja ryhmässä käytävät keskustelut ovat oivallisia myös tiedonsaannin suhteen. Siellä voi myös kysellä onko jollakin kuvia tai tietoa jostakin asiasta tai paikasta.

Ryhmän kautta saa yhteyden vaikka luokkakaveriin, jota ei ole tavannut aikoihin.

–Tärkeää minulle on myös se, että ryhmä ei ole poliittinen eikä siellä hyväksytä poliittisia julkaisuja, Miettinen sanoo.

Ryhmä kiinnostuksen kohteena ovat Mikkelin vanhat asiat. Vainio sanoo, että on silti myös tärkeää näyttää, miltä Mikkeli nykyään näyttää.

–Meillä on paljon jäseniä Yhdysvalloista ja Australiasta saakka. Ulkomailla asuvia kiinnostaa kovasti myös kotikaupungin nykyiset näkymät

Miun Vanha Mikkelin kautta kertyneestä aineistosta on paljon tietoa, mitä ei saa mistään muualta.

–Nyt näistä kuvista ja tarinoista viritellään kirjaa, jonka toteutuminen on suuri haaveeni, Vainio sanoo.

Toinen haave on, että kesällä 2022 ryhmäläiset voisivat tavata toisiaan Mikkelin torilla. Viime kesäksi suunniteltu tapaaminen peruuntui koronan vuoksi.

–Olimme 2019 koolla Tempossa, ja se hyvin onnistunut tapahtuma. Olisi upeaa saada ryhmäläisiä torille telttaan nauttimaan ruoasta, juomasta ja toistemme seurasta, Vainio sanoo.

Kuka?

Tuuli Vainio

Syntynyt Mikkelissä 1969

Asuu Tuskussa

Työskennellyt perhehoitajana, nyt sairauseläkkeellä

Kolme lasta ja kaksi lastenlasta

Miun Vanha Mikkeli -ryhmän perustaja

Harrastaa valokuvasta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka