ABC Juva uudistettiin

2,9 miljoonan euron remontin ohella otettiin

Modernisoidun liikennemyymälän avajaisnauhan leikkasivat toimialajohtaja Kai Nurmi, Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska ja kauppaneuvos Heikki Hämäläinen yhdessä Janne Larisen ja Leena Virosen kanssa. Antero Heikkinen

Antero Heikkinen

Onnistuneesti ja perusteellisesti remontoitu ABC Juva avattiin viime viikon lopulla. Liikennemyymälän keittiö, ravintola ja Sale-market on uusittiu kokonnaisvaltaisesti.

Uusilla kalusteilla ja pintamateriaaleilla ravintolasali on saanut nykyaikaisen, valoisan ilmeen. Kokoustila on uusittu ja muutettu vastaamaan kokousten kysyntää. Samalla ravintolasaliin on saatu lisää asiakaspaikkoja. Lasten leikkipaikat niin sisällä kuin ulkona on uudistettu, samoin terassi.

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja kauppaneuvos Heikki Hämäläinen korostaa, että viihtyvyyden lisääminen oli yksi remontin lähtökohta. Samalla on parannettu energiatehokkuutta.

–Kiinteistötekniikan uudistuksessa rakennettiin energian kierrätysjärjestelmä, jonka avulla ilmanvaihdosta ja kaupan kylmälaitteista saatava hukkalämpö voidaan varastoida tontille porattuihin energiakaivoihin. Maasta saatava energia hyödynnetään kiinteistön ja käyttöveden lämmityksessä lämpöpumppujen avulla. Energian kierrätysjärjestelmän avulla tavoitellaan 30 prosentin säästöä ostoenergian määrään. Jokainen investointi vie meitä kohti hiilinegatiivisuutta.

Suur-Savon toimialajohtaja Kai Nurmi korostaa 2,9 miljoonaa euroa maksaneen uudistuksen mittavuutta ja kestoa.

–Halusimme taata koko remontin ajan täydet palvelut 24/7. Keittiöremontista vastasi Juvan rakennuspalvelu ja ravintolasalin urakasta Kaarirakennus Oy.

Energian

Täysin uutta on Juvan kunnan matkailuinfo, jossa on OiOin tekemä interaktiivinen infoseinä myös Juvan MTK:lle ja Etelä-Savon MHY:lle. Marimekko ja Qpoint jatkavat omilla myymälöillään.

ABC Juva valmistui alunperin vuonna 2003. Liikennemyymäläpäällikkö Terhi Leskisen mukaan vuosittain palvellaan 2,5 miljoonaa asiakasta. Työntekijöitä on 44 henkilöä.

Energian

Energian

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka