Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Baarinpitäjän unelma toteutui

Rantakylässä sijaitseva Cafe Bar Sokkala laajentaa toimintaansa lounaskahvilaan

Mikkelin Rantakylässä sijaitseva Cafe Bar Sokkala laajentaa toimintaansa rytinällä.

Yrittäjä Outi Aronen avaa kiinteistön toiseen kerrokseen lounaskahvilan, jossa on tarkoitus päästä nauttimaan ensimmäisiä lounaita jo äitienpäivänä.

–Käytännössä tuplasimme tilamme. Yläkerrassa on alakerran baarin tapaan 130 neliötä. Alkuun oli tarkoitus remontoida tilat vain keittiölle, mutta suunnitelmat kasvoivat, kun hoksasin tämän salin potentiaalin, sanoo uusia tilojaan esittelevä Aronen.

Lounaskahvilassa on 25 asiakaspaikkaa. Tarjolle tulee kotiruokalounasta ja kahvilatuotteita. Lisäksi tiloja vuokrataan yksityistilaisuuksiin.

–Lounaskahvilan tilat on rauhoitettu vain lounas- ja kahvittelukäyttöön, sillä sinne ei tule anniskeluoikeuksia. Tämä on mielestäni hyvä järjestely ajatellen esimerkiksi lapsiperheitä tai vanhuksia, jotka haluavat syödä ja keskustella rauhassa, Aronen selittää.

Cafe Bar Sokkala tarjoaa kotiruokalounasta ensi viikosta alkaen arkipäivisin kello 10.30–14. Viikonloppuisin lounaskahvilan tilat on valjastettu tilauskäyttöön.

Kaikki tehdään alusta loppuun itse.

–Olen kaavaillut myös erilaisia teemaviikonloppuja – ikään kuin makumatkoja maailmalle.

Aronen sanoo, että päätös laajentamisesta syntyi lähes puhtaasti koronan ansiosta.

–Aloimme myymään noutoruokaa, kun korona hiljensi baarin. Ulosmyynti osoittautui hitiksi, ja sitä jatketaan edelleen.

Cafe Bar Sokkalassa on jo kolmen vuoden ajan myyty myös kotileivonnaisia tilauksesta.

Tarjolla on ollut muun muassa riisi- ja perunapiirakoita, porkkanakakkua ja lihapiirakoita.

–Meillä on myös gluteenittomia ja ketoruokavaliolle sopivia tuotteita, muun muassa ketopizzaa ja ketopurilaisia.

Leivontapäivä on keskiviikko. Silloin tarjolla on ollut tuoreita leivonnaisia, joita asiakkaat voivat itse noutaa paikalta.

–Aika usein herään yhden aikaan yöllä leipomaan. Jatkossahan leivonnaisia on tarjolla jokainen arkipäivä, ja herkutella voi myös paikan päällä.

Aronen sai idean kotileivonnaisten myyntiin alkuvuodesta 2018.

–Oli tipaton tammikuu, ja baari kumisi tyhjyyttään. Siinä sitten tuumin, että jotain on tehtävä. Kannoin ulos ständin, jossa ilmoitin, että nyt saa eurolla pullaa. Johan alkoi tulla vipinää, Aronen nauraa.

Leivonnaiset nousivat Arosen mukaan hitiksi saman tien.

–Juju on siinä, että kaikki tehdään alusta loppuun itse. Ihmiset rakastavat sitä, että pilkomme sipulit ja kuorimme porkkanat ihan omin kätösin. Emme käytä pakastehuttua.

Aronen on pyörittänyt Cafe Bar Sokkalaa vuodesta 2017 lähtien yhdessä amerikkalaisen miesystävänsä kanssa. Aiemmin paikalla toimi Kylis-niminen lähiöbaari.

–Kuuluin Kyliksen asiakkaisiin ja tunsin tietysti omistajan. Hän halusi jäädä eläkkeelle ja tarjosi yritystä minulle. Olin aina unelmoinut omasta yrityksestä, joten teimme kaupat.

Myös toiminnan laajentaminen oli pitkäaikainen haave.

–Voin sanoa, että unelmat ovat toteutuneet, mutta eivät tietenkään itsestään.

Yrittäjä myöntää, ettei hän ole laskenut työntuntejaan pitkiin aikoihin. Välillä töitä painetaan läpi yön.

–Todellakin pidän tästä työstä, mutta kyllä unelma olisi saada homma pyörimään niin, että saisin myös itselleni vapaata. Töitähän tehdään laadukkaan vapaa-ajan vuoksi.

Tällä hetkellä Cafe Bar Sokkala työllistää yrittäjän lisäksi yhden vakituisen ja muutaman osa-aikaisen työntekijän.

–Haen parhaillani lisää työntekijöitä. Työvoimaa tarvitaan nyt, jolloin toiminta on saamassa aivan uudet mittasuhteet.

Lounaskahvilan kysyntään Aronen luottaa täysillä.

–Tällaista lähiöravintolaa ei yleensä mielletä ruokapaikaksi, mutta nämä viime ajat ovat osoittaneet, että kysyntää löytyy.