Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkä pelaajaura vaihtui urheiluvälinekaupan osaajaksi

Jiri Haikonen, 29, päätti jalkapalloilijan aktiiviuransa viime syksynä haikeana ja helpottuneena.

Päätös oli iso, yllättävä eikä ihan helppo MP:n futisjoukkuetta neljä kautta kipparoineelle Haikoselle, joka kuusivuotiaasta alkaen pelasi kasvattajaseurassaan.

Hän myöntää, että moni on ihmetellyt ratkaisua, koska pelivuosia olisi ollut paljon jäljellä.

–Eläminen maksaa. Minulle palkka tulee arkityön tekemisestä. Jalkapallosta tienaaminen ei ollut mahdollista, koska olen seurani kasvatti. En osannut vaatia itselle oman arvon mukaista palkkaa. Halusin pelata ja nautin vain pelaamisesta.

Työn ja jalkapallon yhdistäminen kävi Haikoselle etenkin henkisesti raskaaksi.

–Haluja pelata vielä oli, mutta täyspäiväinen pelaaminen ja työ ei vaan ole mahdollista, eikä myöskään osa-aikatyö. Ratkaisuksi kypsyi jalkapallosta luopuminen ja työhön keskittyminen.

Aioin nauttia nyt näistä hetkistä.

Parhaat muistot Haikosella ovat juniorivuodet ja MP:n nousu Ykköseen.

–Junnuissa meillä oli hyvä porukka ja mukavia reissuja. Muistona koko ura jää mieleen. Sain paljon ystäviä, ilon ja riemun hetkiä sekä toki pettymyksiäkin. Sain pelata paljon ja sain vastuuta.

–Kapteeniutta neljän kauden aikana arvostan tosi paljon. Kiitollisuus menee loistaville valmentajille ja pelikavereille, jotka luottivat minuun.

Työ Intersportin myyjänä on uusi, mutta samalla paluu opiskeluvuosien työhön omalla alalla.

–Nautin työn tekemisestä ja meillä on töissä aivan huikea porukka, Haikonen iloitsee.

Uusi elämänvaihe on vaatinut häneltä totuttelemista. On tarkat työajat, mutta ei tarkkoja treeniaikoja.

–Pidän siitä, että voin tehdä monipuolisia asioita ja treenata niitä milloin haluan. Aktiivinen ja monipuolinen liikunta on jatkunut.

Haikonen on hurahtanut juoksemiseen ja frisbeegolfiin.

–Tavoitteena on osallistua lähitulevaisuudessa joihinkin juoksutapahtumiin. Maratoni ja vähän lyhyemmät matkat ovat niitä, joihin treenaan ja mitkä kiinnostavat.

Millaisena näet mikkeliläisen futiksen tulevaisuuden?

–Vihdoin on tehty se mitä on odotettu. Tämän kokoisessa kaupungissa MP:n ja MiPK:n yhteistyö on tärkeää, jos halutaan pelata korkeimmilla sarjatasoilla ja saada pelaajia kehitettyä urillaan eteenpäin.

Hän myöntää, että kevät ollut erilainen.

–Haikeus varmasti vielä iskee, kun pääsee kentän laidalle katsomaan pelejä.

–Irtiotto jalkapallosta on ollut aika totaalinen, mutta uskon että ei se lopullisesti ole ohi. Tulen varmasti laittamaan napparit jalkaan, mutta aika ja paikka on vielä kysymysmerkki.

–Pelaajana palaan kentälle varmasti jossain vaiheessa. Valmentamista en ole miettinyt. Mahdollisesti tulevaisuudessa vaikka isän roolissa kentänlaidalla tai valmentajana.

Aika kotona avopuolison ja ystävien kanssa on lisääntynyt.

–Aikomus on nauttia nyt näistä hetkistä.