Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Simoksen sisarustrio vauhdissa

Nuoret yrittäjät avaavat vappuna Urpolan myllylle kesäkahvion. Siskosten rantakahviot avautuvat kesäkuussa.

Urpolan luontopolun varrella sijaitsevalla vanhalla myllyllä avautuu tulevana perjantaina kahvio, joka palvelee läpi kesän.

Kesäkahvion takana ovat mikkeliläiset Simoksen sisarukset; 16-vuotias Ellen, 13-vuotias Lumia ja jo viime kesänä Pitkäjärven rannalla Pitiksen rantaboksi -nimistä kahviota pyörittänyt 15-vuotias Emilia.

–Rantaboksia oli niin kiva pitää, että halusimme laajentaa toimintaa. Nyt korona-aikana kesätyöpaikkoja on vaikea saada, joten päätimme yhdessä yrittää työllistää koko sisarsarjan, sisarukset kertovat.

Vetovastuun Urpolan myllykahvilasta ottaa sisarista vanhimmainen, Ellen Simos.

Myyntiin tulee tuoreita leivonnaisia, virvokkeita, makkaraa, jäätelöä ja vohveleita.

–Myllyn miljöö on idyllinen paikka kahviolle. Mahdollisuuksien mukaan ja rajoituksien puitteissa herkkuja voi nauttia sisällä tai ulkona. Myllykioskilta on myös mahdollisuus saada luontopolkumatkailijoille ensiaputarvikkeita sekä opastusta koko kesän ajan.

Kahvioiden pitäminen on ihan parasta!

Myllykahviota on siskosten mukaan tarkoitus pitää avoinna kello 11–18 kesän jokaisena päivänä.

Avajaisia vietetään tulevana perjantaina kello 14. Tarjolla on munkkeja, simaa, leivonnaisia, makkaranpaistoa ja kansanmusiikkia sisarusten itse esittämänä.

Viime kesänä ison suosion saanut Emilia Simoksen luotsaama Pitiksen rantaboksi avataan asiakkaille 6. kesäkuuta.

Samana päivänä avautuu myös sisarusten toinen rantakahvio Pankalammen rannalle. Pankalammen rannan kahviosta vetovastuun puolestaan ottaa Lumia Simos.

–Viime kesä rantaboksilla oli tapahtumarikas ja ihana. Parasta oli leppoisat asiakkaat ja mukava työympäristö. Nämä asiat innostivat laajentamaan toimintaa. Toivomme kesäkahviolle kaunista säätä ja leppoisaa tunnelmaa luonnon keskellä.

Kesälomien kuluminen työn merkeissä ei harmita sisaruksia, päinvastoin.

–Kahvioiden pitäminen on ihan parasta! Meillä on toki myös apuvoimia. Taustatukena ovat minun kummitätini Jaana Strandman ja hänen miehensä Toni sekä meidän isämme ja äitimme, kertoo vuoden 2020 mikkeliläiseksi valittu Emilia Simos.