Enerva on alansa uranuurtaja

Petri Pelli johtaa Suomen neljänneksi suurinta energiavalvomoa

Diplomi-insinööri, filosofian maisteri Petri Pelli, 44, aloitti Enerva Oy:n toimitusjohtajana pari viikkoa sitten. Fiilis ja tekemisen meininki on korkealla tasolla.

–Enerva Oy on nuori, toimialansa ensimmäinen yritys Suomessa, jota voi yhtä paljon kuvata teknologia- ja palveluyritykseksi, kuin energia- tai sähköyhtiöksi. Kasvu ja kehitysmahdollisuudet sekä odotukset ovat suuret.

Enerva Oy on Järvi-Suomen Energia Oy:n, Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n, Lappeenrannan Energiaverkot Oy:n omistama yritys, jonka kotipaikka on Mikkelissä.

Tavoitteena on Pellin mukaan hoitaa sähköverkossa esiintyvät häiriötilanteet ja ohjata vikojen korjaukset maastossa tehokkaasti sekä vastata nykyajan tiukkoihin toimitusvarmuuden vaatimuksiin.

Valvottavia sähköverkkoja on Kaakkois-Suomen lisäksi Keski-Pohjanmaalla ja vesivoimaloissa.

–Valvottavaa sähköverkkoa on nyt 1,12 kertaa maapallon ympäri. Olemme Suomen 4. suurin valvomo käyttöpaikkamäärällä verraten.

Osaajien vankka keskittymä.

Envera Oy on erillinen ja omistajakonserneihin kuulomaton kaupallinen palveluntuottajana, jonka on tultava toimeen omillaan. Yhtiössä työskentelee tällä hetkellä 13 korkeasti koulutettua alansa syväosaajaa, jotka valvovat verkkoja, operoivat niitä aktiivisesti hyvin moninaisin tietojärjestelmin sekä lisäksi tekevät muuta kehittämis- ja rakennuttamistoimintaa.

Näkyvyyttä kaivataan Pellin mukaan potentiaalisen työvoiman suuntaan. LUT:n, XAMK:n ja sähkötekniikan kouluttajien kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeällä sijalla.

Sähköverkkojen lisäksi Pelli uskoo Enerva Oy:n valvovan vielä muutakin infraa.

–Tietotekniikka on ihan keskiössä ja jatkossa tekoäly, IoT, dronet konenäköineen muut uudet toimintamallit tulevat vain kasvattamaan rooliaan tässä työssä.

Nyt ja tulevaisuudessa verkostoinvestoinnit ja verkon kunnossapito tuovat hänen arvionsa mukaan työtä Mikkelin seudulle.

Vahva maakunnallinen omistus pitää huolta siitä, että paikalliset arvot otetaan huomioon toiminnassa ja toiminnan hyöty kohdistuu omalle alueelle.

Pelli siirtyi Enveran johtoon MikseiMikkeli Oy;n palvelujohtajan ja varatoimitusjohtajan tehtävistä. Energia-alan kokemusta on KSS Energia Oy:n uudet energiaratkaisut johtajan ja ESE Oy:n kehityspäällikön tehtävistä. Diplomi-insinööriksi hän opiskeli LUT:ssa ja filosofian maisteriksi Joensuun yliopistossa.

Suomussalmella varttunut Pelli asuu ja viihtyy nyt puolisonsa ja kolmen tyttärensä kanssa Mikkelin Pitkäjärvellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka