Nuorten kesä starttaa ilonpidolla

Nuoret pääsevät itse suunnittelemaan toimintaa kesäpäiviin. Ideoita kerätään Meijän Mikkelin verkkosivuilla.

Meijän Mikkeli -hankkeen Hanna Knaappila ja Hannu Korhonen sekä Jani Lastuniemi (oik.) Mikkelin kaupungin nuorisopalveluista kannustavat mikkeliläisnuoria lähettämään rohkeasti ideoitaan mielekkäästä kesätekemisestä. Tommi Lempinen

Anni Suomela

Miltä kuulostaisi värikuulasota, ratsastus, karting, melonta tai vaikkapa bändikurssi?

Meijän Mikkeli on laittanut pystyyn Törkeen hyvä startti kesään! -nimisen hankkeen, jonka kautta mikkeliläisnuoret pääsevät itse ideoimaan mielekästä toimintaa kesäpäiviin.

–Idea voi olla ihan mikä tahansa. Tiedossamme on paljon toimijoita, jotka lähtevät mielellään mukaan toteutukseen. Nyt keskitytään siihen, mitä nuoret haluaisivat tehdä kaveriporukalla tai uusien ystävien kanssa, sanovat Hannu Korhonen ja Hanna Knaappila Meijän Mikkeli -hankkeesta.

Nuorten ideoimat toiminnat järjestetään touko–kesäkuun aikana, ja ne on suunnattu 15–29-vuotiaille. Ideoita voi lähettää Meijän Mikkelin verkkosivujen kautta 28. huhtikuuta mennessä.

Toimintaan ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 10. toukokuuta. Osallistuminen on maksutonta.

–On tärkeää saada nuorille jotakin iloista asiaa tähän kevääseen. Kaikki ideat, jotka nähdään hankkeen kohderyhmälle merkittävänä ja kiinnostavana, pyritään toteuttamaan.

Idea voi olla ihan mikä tahansa.

Meijän Mikkeli järjestää hankkeen yhteistyössä Mikkelin nuorisopalvelujen, Ohjaamo Olkkarin, nuorten työpajojen ja seurakunnan kanssa.

–Näen hankkeen hyvänä mahdollisuutena kartoittaa sitä, millainen toiminta mikkeliläisnuoria ylipäätään kiinnostaa. Toivottavasti ideoita tulee paljon – myös sellaisia aivan uusia, joita me aikuiset emme ehkä osaisi edes ajatellakaan, pohtii kaupungin nuorisopalvelujen nuorisosihteeri Jani Lastuniemi.

–Mitä hullumpi idea, sitä paremmin se varmasti vetää väkeä, nauraa Korhonen.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kasvatuksen työalajohtaja Ville Kämäräinen pitää tempausta nappiosumana erityisesti tähän hetkeen, jolloin nuorten syrjäytymisvaara on suurempi kuin ehkä koskaan aiemmin.

–Korona-ajan mukanaan tuoma nuorten eriytyminen toisistaan on asia, josta kannattaa olla huolissaan. Nuorten kanssa toimivien tahojen on syytä laittaa voimavaransa nuorten aktivointiin ja erityisesti siihen, että nuoret itse kehittävät uusia tapoja olla yhdessä.

Järjestäjät toivovat, että myös vanhemmat kannustaisivat nuorisoa lähtemään rohkeasti liikkeelle kavereidensa kanssa.

–Tänä aikana on erityisen tärkeää pitää kavereista huolta. Nyt on mahdollisuus kokeilla sellaisiakin juttuja kaveriporukalla, joita ei välttämättä muuten tulisi tehtyä, Korhonen vinkkaa.

Hankeen toiminta toteutetaan koronarajoitusten puitteissa.

–Osallistujamäärät rajataan niin, että kaikille on turvallista tulla mukaan. Tarvittaessa jaamme osallistujat pienryhmiin, sanoo Knaappila.

Törkeen hyvä startti kesään! on Meijän Mikkelin -hankkeen viimeinen rutistus. Euroopan sosiaalirahaston ja Mikkelin kaupungin rahoittama kolmivuotinen osallisuushanke tulee maaliinsa kesäkuun lopussa.

Törkeen hyvä startti kesään! -ideoita voi lähettää 28. huhtikuuta saakka nettiosoitteessa www.meijanmikkeli.fi/torkeen . Osallistumislinkit avautuvat sivuilla 10. toukokuuta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka