Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuore yrittäjä Henna Huuhka: ”Elän ja hengitän tapahtumista”

Mikkeliläinen Henna Huuhka perusti oman tapahtumatuotantoja tarjoavan yrityksen

Mikkelin keskusta paistattelee perjantaikeskipäivän auringossa. Marskin patsaan juurelta avautuu näkymä torille, jossa muutama kahvila-asiakas siemailee juomaansa nautiskellen lämpimästä kevätpäivästä.

–Vielä kun saataisiin tänne taas tapahtumaa, huokaa mikkeliläinen Henna Huuhka, johon lähestyvä kesä lataa suuria odotuksia ja toiveita.

Tapahtumat sekä niiden tuottaminen ja markkinointi ovat Huuhkalle, 28, sydämenasia.

Hän on tehnyt hommia tapahtumatuotannon ja -markkinoinnin parissa seitsemän vuoden ajan.

–Mistään ei saa niin hienoa fiilistä, jonka onnistuneesta tapahtumasta saa. Silloin tietää onnistuneensa, kun ympärillä on naurua ja iloisia ihmisiä, jotka selvästi nauttivat olostaan.

Nyt Huuhka valmistautuu kesään entistäkin tapahtumajanoisempana.

Yleisötapahtumia on kova ikävä.

Hän perusti loppuvuodesta oman yrityksen, Tapahtumatuotanto Hillittömän.

–Yrityksen nimestä kunnia ystävälleni Arttu Pylkkäselle. Nimi on kuulemma osuva sekä yritystäni että persoonaani ajatellen.

Hillitön tarjoaa tapahtumatuotantoja ja -markkinointia aina pienistä yksityistilaisuuksista gaalailtoihin ja urheilutapahtumista toritapahtumiin.

–Eniten nautin urheilu- ja musiikkitapahtumien tekemisestä, mutta teen mielelläni kyllä kaikkea.

Huuhka kertoo, että päätös perustaa tapahtuma-alan yritys koronan keskelle oli harkittu.

–Kyllähän se kuulostaa hullulta, mutta mielestäni se ei ole sitä. Olen ehtinyt markkinoida ja suunnitella tämän vuoden tulevia tapahtumia. Kun koronasta päästään – toivottavasti mahdollisimman nopeasti – olen valmiina toimiin.

Päivätyö on Mainostoimisto Groteskin projektipäällikkönä.

–Olen ollut Groteskilla nyt reilun vuoden. Pidän työstäni myös siellä todella paljon, enkä ole edes suunnittelut jättäytyväni pois. Nämä molemmat työni tukevat hyvin toisiaan.

Media-assistentiksi vuonna 2011 valmistunut Huuhka löysi intohimonsa tapahtumiin opiskeluvuosinaan.

–Jo silloin minua kiinnosti erityisesti tapahtumien parissa työskentely.

Sittemmin Huuhka on ehtinyt olla monessa mukana.

Tapahtumien maailmaan hän tutustui syvemmin aloitettuaan vuonna 2014 Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys Mikke ry:n koordinaattorina.

–Siellä olin mukana monissa erilaisissa tapahtumaprojekteissa ja tein myös promootioita eri tapahtumille. Se oli hyvä sysäys tapahtumien maailmaan.

Vuodesta 2016 vuoteen 2019 Huuhkalla oli pesti Jukurien myynti- ja markkinointituottajana.

–Tapahtumia on takana lukuisia, mutta ehkä yksi on ylitse muiden. Jukurien ensimmäinen liigaottelu oli ikimuistoinen. Jännitti niin pirusti, mutta pelin alkaessa oli ihan uskomattoman hyvä fiilis. Itkuhan siinä tuli.

Mikkelin Summerfest-tapahtuman järjestäjätiimissä Huuhka on ollut mukana viiden vuoden ajan.

–Minä elän ja hengitän livemusiikista ja tapahtumista, kuten moni muukin. Sitä tunnelmaa, jonka ympärillä juhliva ihmismassa tuo, on todella kova ikävä. Toivottavasti pian päästäisiin taas nauttimaan.

Viimeiset kolme vuotta ennen omaa yritystään Huuhka teki tapahtumia kumppaninsa Ville Roposen yrityksessä Viljami & Co Oy:ssä.

–Viime vuoden keväällä koronan myllähtäessä ja tapahtumien jäädessä pois aloin miettiä, että mitäs nyt sitten. Jotain oli kuitenkin päästävä tekemään. Siinä kohtaa tuli fiilis, että nyt on aika laittaa oma yritys pystyyn.

Tälle vuodelle suunnitteilla on useampikin tapahtumaprojekti.

–Moni asia riippuu siitä, miten korona saadaan kuriin muun muassa rokotteiden avulla. Ainakin urheilu- ja toritapahtumaa on suunnitteilla, mutta en vielä paljasta tämän enempää, nainen virnistää.

Mikä oli lapsuuden haaveammattisi?

–Prinsessa. Ei se taida olla ammatti, mutta kuitenkin, Huuhka nauraa.