Anttolanhovin uusi suunta

Matkailuyritys Anttolanhovissa eletään vahvoja muutoksen ja kehityksen aikoja.

Pitkään kuntoutuskeskuksena toimineen Anttolanhovin tulevaisuus jouduttiin miettimään uusiksi, kun Hengitysliitto päätti luopua kauan harjoittamastaan ravintola- ja hotellitoiminnasta viime keväänä.

Hengitysliiton harjoittama kuntoutustoiminta Anttolanhovissa päättyi kokonaan syksyllä.

Nyt yrityksen taustalla ovat sijoittajat Markku Ropponen ja Raimo Vilhunen.

Resort Manager Frey-Christian Fernelius luonnehtii, että rajut muutoksen tuulet ovat Anttolanhovin menestyksen kannalta pelkästään positiivisia.

Hän linjaa yrityksen uuden suunnan perustuvan hyvinvointia edistävään terveyskylpylätoimintaan.

– Matkailu on selvästi kasvava toimiala, ja terveys on tulevaisuuden musiikkia. Näen, että Anttolanhovilla on kaikki edellytykset nousta vahvaksi toimijaksi terveyslomien myynnissä myös kansainvälisesti.

Uusi sanatorium on viimeistä silausta vaille valmis. Se pitää sisällään muun muassa infrapunasaunan, energiahoitoja antavia kapselikylpylaitteita, porekylpyjä sekä suolahuoneen, joka otettiin käyttöön jo muutama kuukausi sitten. Tarjolla on myös kosmetologi- ja hierontapalveluita.

– Sanatoriumin hoidot toimivat lääkkeenä moneen vaivaan. Panostamme laatuun ja kotimaisuuteen. Esimerkiksi hoidoissa käytettävä turve on tullut Ähtäristä. Suolahuoneessa käytämme joditonta suolaa.

Viime vuoden elokuussa Anttolanhovin hotellinjohtajana aloittaneella Ferneiuksella on tarkka visio siitä, mitä asiakkaat haluavat ja tarvitsevat.

– Tänä päivänä ihmiset ovat todella kiireisiä ja stressitaso on korkealla. Näihin asioihin ihmiset haluavat helpotusta, joten terveyskylpylä-tyyppisellä toiminnalla on sijansa.

Fernelius on työskennellyt uransa aikana useissa tasokkaissa hotelleissa ja kylpylöissä muun muassa Virossa ja Iisalmessa. Mikkeliä hän pitää vetovoimaisena kaupunkina.

– Mikkelissä on paljon hyvää. Saimaa ja puhdas luonto toimivat ylivertaisina vetonauloina. Mikkelissä on myös se hyvä puoli, että täällä on elävä kaupunkikeskusta.

– Kaipaisin kuitenkin lisää potkua alueen markkinointiin. Me aiomme panostaa markkinoinnissa alueen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja voimavaroihin.

Vuodesta 2004 Anttolanhovissa työskennellyt hotelli- ja ravintolatoimenjohtaja Ella Savolainen näkee yrityksen tulevaisuuden valoisana.

– Nyt saamme Anttolanhovin nousemaan ansaitsemaansa loistoon. Muutos on todella positiivinen ja uskon, että saamme asiakkaita enenevissä määrin myös ulkomailta.

Savolainen tietää kertoa, että Anttolanhovin valttikortteja ulkomailta saapuvia matkailijoita ajatellen ovat mäntymetsä, järvimaisema ja hiljaisuus.

– Ensi kesän varauskalenteri näyttää jo tässä vaiheessa hyvin täydeltä. Asiakkaita tulee kotimaan lisäksi esimerkiksi Aasiasta, Saksasta ja Venäjältä.

Savolainen sanoo, että myös Anttolanhovin ranta-aluetta tullaan kehittämään kesän kynnyksellä.

– Laitamme panoksia rannalla sijaitsevan kotaravintolan ja muun ranta-alueen kehittämiseen. Ranta on ollut hieman paitsiossa viime vuosina, ja haluamme saada sen suuremmalle käytölle.

Myös hotellihuoneissa ja aulatilassa on tehty uudistuksia.

– Pientä pintaremonttia ja tason korotusta on tehty sekä huoneissa että yleisissä tiloissa. Aulaan on kalustettu myös uusi bistrorante.

Anni Suomela

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka