Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bluesia ilman rajoja

Mitä tulee, kun yhdistää viisi musiikin ammattilaista, bluesia, rockia ja hyvää meininkiä? Tässä tapauksessa uusi mikkeliläinen bändi, joka suuntaa autotalliharjoittelun sijaan suoraan kaupungin livemusiikkikentille.

Blues Control on vastikään perustettu rootsbändi, jonka tavoitteena on yhdistellä rockin räväkkyyttä, bluesin tinkimättömyyttä ja soulin sielua vanhojen musiikkimestareiden kappaleisiin.

Yhtyeen alullepanija on pitkän linjan mikkeliläismuusikko Make Järvinen.

–Kun edellinen bändi meni alta, aloin kyselemään minulle jo ennestään tutulta, nykyiseltä basistiltamme Eero Pokkiselta, että olisiko hänen tuttavapiirissään muusikkoja bändin perustamista ajatellen.

–Eero sitten kokosi bändin kasaan lahjakkaista nuorista muusikoista, yhtyeen laulajana ja huuliharpistina toimiva Järvinen valottaa.

Järvisen ja myös yhtenä bändin taustalaulajista toimivan Pokkisen lisäksi kokoonpanossa soittavat kitaristi, taustalaulaja Antti Asikainen, rumpali Arttu Kivekäs ja kitaristi, taustalaulaja Jarno Hopponen.

–En tuntenut entuudestaan näitä muita kavereita, millaisia soittajia he ovat tai saatikka mitään heidän persoonistaan. Tästä porukasta löytyy uskomattomia juttuja. Olen pitkästä aikaa erittäin innoissani. Esimerkiksi kitaristimme Jarno on lahjakas soittamaan slide-kitaraa.

Yhtyeen nimi, Blues Control, on syntynyt pitkän tuumailun seurauksena.

–Ajattelin, että blues on yhtyeen nimessä liian rajoittava. Sitten löydettiin sana control, joka toimii bluesin kanssa hyvin yhteen. Ajatuksena oli, että me otetaankin blues hallintaan, tehdään siitä vähän erilaista. Ja niinhän siitä tulikin ihan pirun hyvä juttu, Järvinen sanoo.

Bändi poikkeaa merkittävästi omalla tyylillään perinteisistä bluesyhtyeistä.

–Muun muassa stemmalaulu, etenkään kolmiäänisenä, ei ole bluesille tyypillistä. Emme myöskään soita balladeja tai nenänkaivelubiisejä, joita helposti bluesilta odotetaan. Meillä on hyvin rokahtava tyyli ja myös sen mukainen keikkasetti.

–Ja se, että meillä on eri-ikäisiä jäseniä, joilla on kokemusta monenlaisista yhtyeistä ja musiikista, vahvistaa erilaisuutta, Pokkinen sanoo.

–Ai mitä tuodaan Mikkelin bändikentälle? Sielukasta, tanssittavaa ohjelmistoa, summaa Järvinen.

Blues Control tekee ensiesiintymisensä lauantaina 11. tammikuuta kello 22 alkaen ravintola Päämajassa.

Anni Suomela