Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelille kotiseutuviiri

Mikkelin kaupunki ottaa käyttöön oman kotiseutuviirin eli isännänviirin. Sitä voivat käyttää mikkeliläiset, jotka haluavat näin osoittaa kotiseuturakkautta ja ylläpitää viiriperinteitä.

Mikkelin kotiseutuviiri on keltamustan värinen ja pystyraitainen. Viirin yläosassa on kuvattuna Mikkelin kaupungin vakiintuneet symbolit Marskin sauvat ja Savonjousi.

Mikkelin kaupungilla on omissa kohteissaan käytössä kieppuva kielekeviiri, joka löytyy mm. torin lipputangoista. Kotiseutuviirin ja kaupungin omissa kohteissa käytettävän kaupunkiviirin erottaa viirin alapään leikkauksen muodosta.

Kotiseutuviiri on ehjä ja alaspäin tasaisesti suppenevan muotoinen eli perinteisen isännänviirin muotoinen. Kaupungin omissa kohteissa liehuvassa kielekeviirissä viirin alapään leikkaus muodostaa nimensä mukaisesti kielekkeen.

Viirin käyttöä eivät sido liputusäännöt. Viiriä voi käyttää oman harkintansa mukaan rakennuksen salossa ja se saa olla lipputangossa ympäri vuorokauden. Hyvään liputustapaan kuuluu, ettei sitä käytetä Suomessa käytössä olevina virallisina tai muina vakiintuneina liputuspäivinä.

–Mikkeliläiset voisivat liputtaa vapautuneemmin ja useammin, niin Suomen lipulla, kuin nyt mahdollistettavalla kotiseutuviirillä. Se loisi väri ja iloa ulkoiseen kuvaamme ja olisi osaltaan tukemassa matkailullista ilmettämme. Toisaalta kotiseutuviirillä lipputangossa voimme osoittaa myös aitoa iloa kotikaupungistamme, sanoo Mikkelin tekninen johtaja Jouni Riihelä.

Kaupunki myy kotiseutuviiriä Päämajamuseon museokaupasta, joka aukeaa koronatilanteen salliessa heinäkuun alussa. Viirejä on saatavilla rajallinen määrä hintaan 65 euroa.